Krievijas jaunieši reibinošām vielām tērē miljardiem dolāru. (18)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas jaunatnes ikgadējie izdevumi narkotiku, cigarešu un alkohola iegādei piecas reizes pārsniedz valsts izdevumus augstākajai izglītībai un sasniedz septiņus miljardus dolāru (četri miljardi latu), pirmdien preses konferencē paziņoja Krievijas izglītības ministrs Vladimirs Fiļipovs.

Viņš norādīja, ka nesen veikta pētījuma dati liecina, ka Krievijas jaunatne ik gadu izdzer apmēram vienu miljardu litru alkoholisko dzērienu, ieskaitot alu, bet valstī smēķē 16 miljoni no 15 gadus vecajiem pusaudžiem, kas ir vairāk nekā puse no visiem šā vecuma bērniem. Viņš par sliktās situācijas galvenajiem iemesliem nosauca materiālās grūtības nelabvēlīgajās ģimenēs, kuru Krievijas sabiedrībā ir apmēram 30 procenti, kā arī "vājo brīvā laika organizāciju pusaudžiem un jaunatnei". Pēc pētījuma datiem, diskotēkās pie narkotiskajām vielām pieradinās katrs desmitais pusaudzis, mācību iestādēs - katrs sestais un uz ielas - apmēram 70 procenti bērnu. Fiļipovs arī paziņoja, ka, neskatoties uz veiktajiem pasākumiem, 2002.gadā salīdzinājumā ar 2001.gadu 56 Krievijas reģionos narkomānu skaits palielinājies. Savukārt 19 reģionos šis skaits samazinājies, bet 14 reģionos situācija nav mainījusies.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu