5 vienkārši ieteikumi, kā ar mājokļa iekārtojumu vairot labklājību (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Čiekurs mēbeļu veikals

Harmonisks dzīvesvietas iekārtojums ir ārkārtīgi svarīgs, lai mājās cilvēks varētu gūt enerģiju, bet tajā pašā laikā – mieru. Un, kas nav mazsvarīgi, vairot labklājību. Bieži vien dažādi apkārtējie faktori, piemēram, darba vide, cilvēki un notikumi var izsist no līdzsvara. Tāpēc būtiski radīt sev vietu, kurā visas ikdienas rūpes aizmirstas un atgriežas dzīves spars. Nekustamo īpašumu sludinājumu portāls City24.lv sagatavojis pāris ieteikumus laimi piesaistošas dzīvesvietas iekārtošanai.

Mājīgums

Mūsdienu steidzīgajā pasaulē ir svarīgi atrast iekšējo harmoniju. Ja ārējos apstākļus izmainīt mums nav pa spēkam, tad varam vismaz ieviest pozitīvas pārmaiņas sadzīvē. Viens no būtiskākajiem principiem harmonijas radīšanā ir mājīga dzīvesvieta. Tāpēc, iekārtojot mājokli, atvēli vietu, kurā patiesi jutīsies brīvi un nepiespiesti, piemēram, lasot kādu labu grāmatu vai varbūt meditējot.

Foto: Nakts mēbeles

Augu daudzveidība

Ir zināms, ka dažādu augu esamība mājoklī ietekmē cilvēka pašsajūtu, noskaņojumu, garastāvokli. Dabiska vide vairo arī cilvēka domāšanas precizitāti un ātrumu. Ja dzīvo privātmājā, ierīko ērtu atpūtas zonu terasē. Izveido to par savu nelielo oranžēriju, kurā baudīt dziedinošo augu spēku un, galu galā, svaigu gaisu. Arī uzturoties dzīvokli var ļoti veiksmīgi variēt ar neskaitāmajām augu sugām. Nevajag aprobežoties tikai ar augiem, kas ir podiņos. Grieztie ziedi uz viesistabas un virtuves galda, kā arī uz guļamistabas kumodes radīs vēl patīkamākas sajūtas. Interjera priekšmetu izvēlē vajadzētu dod priekšroku no koka darinātiem elementiem.

Foto: kate

Gaisma

Lai izvairītos no sajūtas, ka esi ieslodzījumā pats savā dzīvesvietā, ielaid mājoklī gaismu. Atver aizkarus vai žalūzijas, rūpējies par logu tīrību un izvēlies savā interjerā gaišas krāsas. Iespēju robežās novieto mēbeles pēc tuvāk logiem. Tik vienkārši, bet efektīvi!

Foto: kate

Gaisa cirkulācija

Bieži cilvēki neaizdomājas, cik būtisks priekšnosacījums, lai smadzenes varētu pilnvērtīgi funkcionēt un ģenerēt jaunas idejas, ir gaisa cirkulācija. Šeit nav runa tikai par svaiga gaisa ielaišanu mājoklī vai kondicioniera ierīkošanu. Gaisa cirkulācijas procesu var nodrošināt arī ar pareizu mēbeļu izkārtošanu, tās novietojot atstatus vienu no otras. Telpas nevajadzētu pārblīvēt, īpaši tās vietas, kur regulāri jāstaigā cauri.

Skaņas izolācija

Ja par dzīvesvietu izvēlēta rosīga pilsēta, aktuāla ir skaņas izolācija. Lai varētu baudīt netraucētu miegu, sakopot savas domas un izjust mieru, noteikti vajadzētu izvēlēties trīs stiklu pakešu logus, kā arī ielikt skaņu izolējošas durvis. Ir pieejami dažādi materiāli, kurus izmanto grīdām, griestiem un starpsienām, lai izvairītos no trokšņiem. Tāpēc, ja plāno mājoklī ieviest kārtīgas pārmaiņas, tad sāc tieši ar šo ieteikumu.

Foto: kate
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu