"McDonald's" Persijas līča valstīs sāk tirgot sviestmaizes "McArabia".

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV ātrās ēdināšanas restorānu tīkls "McDonald's" ieviesis jaunu produktu arābu klientiem - sviestmaizes "McArabia", kuras sāk tirgot Saūda Arābijā un citās Persijas līča valstīs, otrdien informēja "McDonald's" franšīzes turētājs Saūda Arābijā.

"McArabia" sastāvā ir arābu maize, divi grillētas vistas gaļas gabaliņi, salāti, sīpoli, tomāti un citas piedevas, paziņoja kompānija "Riyadh International Catering Corp." (RICC). RICC īpašnieks princis Mišaals bin Haleds pastāstīja, ka "McDonald''s" arābu sviestmaizes radītas pēc gadiem ilgiem pētījumiem un eksperimentēšanas. Maize jaunajam produktam tiek ievesta no Lielbritānijas, bet RICC šobrīd risina sarunas ar kādu saūdarābu kompāniju par tās aizstāšanu ar vietējo produkciju. RICC arī vēlas atrast vietējā tirgū ražotāju, kas varētu piegādāt vistas gaļu - šobrīd vistas gaļu "McArabia" pagatavošanai ieved no Malaizijas. Ar naftu bagātajā Saūda Arābijā darbojas vairāk nekā 300 ātrās ēdināšanas restorānu, no kuriem 75 pieder "McDonald''s" tīklam. Karalistē darbojas arī "Burger King" un "Pizza Hut" ēstuves, ar kurām konkurē vietējās firmas "Herfy" un "Tazaj". Tā kā Persijas līča valstīs pieaug arābu un musulmaņu dusmas uz ASV saistībā ar draudošo karu Irākā un amerikāņu kareivju koncentrēšanu šajā reģionā, ātrās ēdināšanas uzņēmumi cenšas pierādīt, ka, par spīti savai amerikāniskajai izcelsmei, tie piedāvā arābu produktus. Saūda Arābijas policija janvārī arestēja kādu vietējo iedzīvotāju, kurš novembrī bija aizdedzinājis "McDonald''s" ēstuvi al-Hardžā netālu no ASV aviācijas bāzes. Savukārt pagājušajā nedēļā trīs saūdarābi tika arestēti par degbumbas raidīšanu uz "McDonald''s" ēstuvi Dammanā. Spridzeklis neeksplodēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu