Latvijas brīvprātīgie dosies uz tankkuģa avārijas vietu Spānijā . (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vismaz 15 brīvprātīgie no Latvijas gatavojas doties uz Spānijas piekrasti, lai palīdzētu tankkuģa "Prestige" avārijas seku likvidēšanā, informēja Vides aizsardzības kluba (VAK) prezidents Saeimas deputāts Arvīds Ulme.

Viņš pastāstīja, ka VAK pieteikušies aptuveni 15 cilvēku, kas gatavi doties uz Spāniju savākt piekrastē izplūdušos naftas produktus, kā arī brīvprātīgie, kas ar savām automašīnām vides aktīvistus nogādās Spānijā. "Nedaudz līdzekļus vajadzēs degvielai," stāstīja Ulme. VAK palīdzību Spānijai piedāvājis ar savu partneru kluba "Friends of the Earth" starpniecību un šobrīd gaida atbildi. Iespējams, palīdzību brauciena organizēšanā VAK lūgs arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai. "Jābrauc, nav šaubu, runa ir tikai par laiku," sacīja Ulme, norādot, ka Latvijas brīvprātīgo palīdzība, iespējams, noderīgāka būs pēc pavasara vētrām, kad krastā varētu izskalot arvien jaunus naftas produktus. Ulme arī pats vēlētos brīvprātīgo grupā doties uz Spāniju, taču "mani jau nepalaidīs laikam no tās Saeimas," viņš sacīja. BNS jau vēstīja, ka novembra vidū pie Spānijas krastiem avarēja tankkuģis "Prestige" un no tā korpusa izplūda vairāki simti naftas produktu, tā nodarot ekoloģisku kaitējumu Spānijas piekrastei. Mazuts no avarējušā tankkuģa turpina izplūst arī pēc tā nogrimšanas. Avārijas seku likvidēšanā piedalās tūkstošiem brīvprātīgo no Spānijas un citām valstīm.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu