G7 atzīst, ka ekonomiskais pieaugums ir palēninājies.

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules septiņu rūpnieciski attīstītāko valstu grupas G7 valstu finansu ministri un centrālo banku vadītāji piektdienas vakarā paziņoja, ka ekonomiskais pieaugums šogad ir palēninājies, taču ir optimisms par ekonomikas atgūšanos.

"Ekonomiskais pieaugums mūsu valstīs turpinās pieticīgāk nekā šī gada sākumā," paziņoja G7 valstu - ASV, Vācijas, Lielbritānijas, Francijas, Itālijas, Kanādas un Japānas - finansu ministri un centrālo banku vadītāji. Vienlaikus viņi pauda pārliecību, ka attiecīga ekonomiska politika, modrība un sadarbība "tuvāko mēnešu laikā stiprinās pieaugumu un tādējādi atbalstīs pastāvīgu paplašināšanos". Runājot par Latīņamerikas ekonomisko krīzi, viņi atbalstīja neseno rekordlielo 30 miljardu dolāru (18,18 miljardi latu) SVF aizdevumu Brazīlijai, taču aicināja Argentīnu ieviest "ilgtspējīgu programmu", kas ļautu SVF sniegt aizdevumu šai valstij. Savukārt Eiropas Centrālās bankas prezidents Vims Duisenbergs vēlāk kritizēja vairākas neminētas ES valstis par nepietiekamiem pasākumiem tēriņu samazināšanai. "Dažu valstu fiskālās politikas rezultāti izraisa ļoti lielu vilšanos," viņš sacīja. Portugālei jau ir lielāks budžeta deficīts par ES noteikto robežu - 3 procenti no IKP. Šai robežai pietuvojušās arī Vācija, Francija un Itālija. G7 valstu finansu ministri un centrālo banku vadītāju apspriede notika pirms Starptautiskā valūtas fonda un Pasaules Bankas ikgadējās apspriedes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu