Premjers tiksies ar Lužkovu .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas premjers Andris Bērziņš nolēmis tikties ar Maskavas mēru Juriju Lužkovu, kura vizīti Rīgā pilsētas pašvaldības vadība sola šīs nedēļas nogalē, otrdien raksta laikraksts "Diena".

Līdz brīdim, kad Lužkovs būs pieprasījis iebraukšanas vīzu, Valsts prezidentes pārstāvji atsakās atklāt, vai viņu pieņems arī Vaira Vīķe-Freiberga. Līdz pirmdienas vakaram Maskavas valdības pārstāvji vēl nebija prasījuši vīzas Latvijas vēstniecībā Krievijā, kas būtu drošākais apliecinājums viņu nodomiem patiešām ierasties Rīgā. Rīgas mēra padomnieks Armands Krūze apgalvojis, ka vīzas tikšot pieprasītas otrdien. "Simtprocentīgas pārliecības nekad nevar būt, bet pagaidām viss paliek spēkā," viņš teica. Premjera pārstāvis Arnis Lapiņš skaidrojis: lai gan Lužkovs Latviju salīdzinājis ar Pola Pota Kambodžu, premjers diplomātijā uzskatot par nepieciešamu tikties arī ar cilvēkiem, kuriem ir no viņa atšķirīgs viedoklis. Ja Krievija Lužkova personā izrādot vēlmi normalizēt abu valstu attiecības, premjers negribot dot iemeslu domāt, ka Latvijā pret šo ideju būtu kāds atsalums, skaidrojis Lapiņš. "Diena" informēja, ka Lužkovs, kura vizīte plānota 27. un 28.septembrī, plānojot tikties ar Rīgas un Lielo pilsētu asociācijas vadību, apmeklēt Rīgas vagonu rūpnīcu, ostu, Lido Krasta ielā, vēstniecībā tikties ar Otrā pasaules kara veterāniem un biznesmeņiem, kā arī apmeklēt Maskavas kultūras un darījumu centru, kas top kādreizējā Dzelzceļnieku nama vietā. Spāru svētki, kā iepriekš ziņots, gan tie nebūšot. Vaicāts, kādēļ Lužkovu dome neved uz Okupācijas muzeju, Krūze to pamatoja ar laika trūkumu un vizīti pie Brīvības pieminekļa. "Viņam pat nepaliek laika uzvalku nomainīt, programma ir tik saspringta. Es domāju, ka Latvijas tautai nebūs mazsvarīgāk, ka viņš aizies un nolieks galvu pie Brīvības pieminekļa," teicis Krūze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu