Dienvidslāvijai pa Donavu tuvojas plūdu vilnis.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ūdens līmenis Donavā vietā, kur tā šķērso Dienvidslāvijas robežu, trešdien pārsniedza septiņus metrus. Šajā sakarā izsludināti ārkārtas pasākumi, lai aizsargātu no applūšanas iecirkni 61 kilometra garumā no valsts robežas līdz Bogojevas ciemam.

Gaidāms, ka ūdens Donavā sasniegs maksimālo līmeni ceturtdien un piektdien, kad saskaņā ar prognozēm Dienvidslāvijai pietuvosies plūdu vilnis, kas izraisīja katastrofālus plūdus valstīs Donavas augštecē. Kaut arī ūdens masa manāmi palielinās, Serbijas speciālisti uzskata, ka aizsargdambju izskalošana nedraud. Paredzams, ka maksimālais ūdens līmenis Donavā sasniegs 7,2 metrus. Plūdiem gatavojas arī Horvātijā, kur Donava to šķērso nelielā iecirknī. Vietējās varas iestādes ir izveidojušas speciālu krīzes štābu, kas uzmanīgi seko situācijas attīstībai un ir gatavs operatīvi reaģēt uz iespējamiem plūdu draudiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu