Maikls Džeksons un Bils Klintons aicina amerikāņus piedalīties vēlēšanās.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu popzvaigzne Maikls Džeksons devis saviem faniem iespēju apmeklēt vienu no retajiem viņa koncertiem, vienlaikus atbalstot savus politiskos favorītus - demokrātus. Džeksons Hārlemā uzstājās demokrātu priekšvēlēšanu kampaņā un aicināja ASV pilsoņus reģistrēties vēlēšanām.

Popzvaigzne uz skatuves atradās līdzās bijušajam ASV prezidentam Bilam Klintonam un mūziķiem Tonijam Benetam un Ketrīnai Dounai Langai (kd lang). Koncertā Demokrātu nacionālajai padomei tika savākti gandrīz trīs miljoni dolāru. 1400 cilvēku publika ar sajūsmu sveica popzvaigzni Ņujorkas "Apollo Theater", kur Džeksons savulaik bija uzstājies agrā jaunībā. Šajā Hārlemas hallē muzicējusi arī Ella Fidžeralda, Bilija Holideja un Stīvijs Vonders. Par priekšnesumu, kurā piedalījās arī komiķis Kriss Takers un aktrise Cecīlija Taisone, publika bija gatava šķirties pat no 5000 dolāru. Bils Klintons savā uzrunā uzsvēra, ka ir svarīgi piedalīties vēlēšanās, jo tas veido kopības sajūtu. "Kad pasaulē notiek tādas lietas kā 11.septembra notikumi, nemieri Tuvajos Austrumos, konflikti visā pasaulē, mēs Amerikā mēģinām veidot sabiedrību, kurā katrs spēj respektēt savu rasi vai reliģiju un vienlaikus būt arī lielākas sabiedrības daļa," sacīja Klintons. Bijušais prezidents Džeksonu pieteica kā "vienu no nozīmīgākajiem izpildītājiem Amerikas vēsturē", taču pats nespēlēja saksofonu, kā daži bija cerējuši. Koncerts "Apollo Theater" bija viens no 30 demokrātu kampaņas pasākumiem pirms novembrī gaidāmajām vēlēšanām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu