Japāna atceļ Dienvidslāvijai noteiktās sankcijas .

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japāna nolēmusi atcelt ekonomiskās sankcijas, ko tā pirms vairāk nekā diviem gadiem noteica Dienvidslāvijai, piektdien paziņoja Japānas ārlietu ministrs Johei Kono, kā iemeslu minot virzību uz demokrātiju šajā Balkānu valstī.

Kopš oktobra, kad Dienvidslāvijā notika varas maiņa, prezidenta Vojislava Koštuņicas administrācija neatlaidīgi centusies panākt Dienvidslāvijas atgriešanos starptautiskajā valstu saimē, preses konferencē teica Kono. 1998.gada jūnijā Japānas valdība aizliedza investēt Serbijā, iesaldēja Dienvidslāvijas un Serbijas kontus Japānā un ierobežoja vīzu izsniegšanu abu valdību augsta ranga amatpersonām. Sankciju atcelšana būs atbalsts Koštuņicas pūliņiem demokratizēt un atvērt Dienvidslāviju, teica Kono, piebilstot, ka ASV un Eiropas valstis gatavojas veikt līdzīgus pasākumus. Tomēr Japāna saglabās ierobežojumus vīzu izsniegšanā Slobodanam Miloševičam un viņam tuvām personām, kā to dara citas valstis. Japānas valdība noteica sankcijas sakarā ar konfliktiem Balkānu reģionā, it īpaši starp albāņiem un serbu spēkiem Kosovā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu