Ostankinas televīzijas tornis pēc remonta kļūs par augstāko šādu celtni pasaulē .

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atjaunojot šā gada augustā ugunsgrēkā cietušo Ostankinas televīzijas torni Maskavā, iecerēts tā smaili pagarināt vēl par 25 metriem, lai palielinātu pārraižu sniedzamības rādiusu. Tādējādi torņa augstums sasniegs 562 metrus un tas kļūs par augstāko brīvi stāvošo celtni pasaulē.

Par to trešdien aģentūrai "Interfax" paziņoja Krievija Valsts radio un televīzijas institūta galvenais inženieris Aleksandrs Demjanovs. Pašlaik augstākā celtne pasaulē ir 1976.gadā celtais 553 metrus augstais Toronto televīzijas tornis Kanādā. 537 metrus augstais Ostankinas tornis ieņem otro vietu pasaulē un pirmo Eiropā. Ugunsgrēkā, kas augusta beigās izcēlās no īssavienojuma, gāja bojā viens ugunsdzēsējs un divi Ostankinas torņa darbinieki, kad liftam pārtrūka trose un tas no 200 metru augstuma nogāzās pagrabā. Pēc ugunsgrēka, kas turpinājās ilgāk nekā diennakti, no 149 televīzijas torņa stabilizācijas trosēm funkcionālo slodzi saglabāja tikai 22 troses, bet pārējās vai nu pārtrūka vai arī pārāk izstiepās. Jaunu iekšējo trošu novilkšanu paredzēts sākt februārī. Aplēsts, ka torņa remonts izmaksās aptuveni 60 miljonus dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu