Viens cilvēks nogalināts un pieci ievainoti uzbrukumā Dienvidslāvijas amatpersonai.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Agrā trešdienas rītā notikušajā bumbas sprādzienā, kas bija vērsts pret Dienvidslāvijas valdības pārstāvi Kosovā, nogalināts viens cilvēks un pieci ievainoti, to vidū arī kāds ANO policijas virsnieks.

Aptuveni 10 kilogramu smagais spridzeklis bija uzstādīts Dienvidslāvijas pārstāvja Stanimira Vukičeviča rezidencē provinces galvaspilsētā Prištinā. Pats Vukičevičs uzbrukumā necieta. Komentējot uzbrukumu, ANO misijas Kosovā (UNMIK) vadītājs Bernards Kušērs sacīja, ka ekstrēmisti pastiprina uzbrukumus Kosovas nelielās serbu sabiedrības locekļiem. Reģionā izvietoto Kosovas miera uzturēšanas spēku (KFOR) Lielbritānijas vienību komandieris brigadieris Roberts Frajs nosodīja uzbrukumu kā "nežēlīgu un noteiktu terora aktu". KFOR pārstāvji uzsvēra, ka viņi, atbildot uz uzbrukumu, palielinās savu klātbūtni provinces galvaspilsētas Prištinas ielās. Pārstāvniecību, kas atrodas reģionā, kurā tiek izmitinātas augstu stāvošas amatpersonas, apsargā KFOR un ANO policijas patruļas, un tā netiks slēgta. Pagaidām vēl netiek ziņots, ka kāds būtu uzņēmies atbildību par uzbrukumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu