ASV atceļ naftas embargo pret Dienvidslāviju .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV ceturtdien atcēlusi Dienvidslāvijai noteikto naftas embargo un lidojumu aizliegumu un pauž lielu interesi Dienvidslāvijas jaunās valdības atbalstīšanā. Par to paziņojis ASV prezidents Bils Klintons.

Rakstiskajā paziņojumā Klintons teica, ka ASV pārskatīs savus noteiktos ierobežojumus Serbijas dalībai starptautiskajās aizdevējprogrammās, kamēr progresē Dienvidslāvijas pāreja uz demokrātiju. "Mums ir spēcīga interese atbalstīt jaunievēlēto Dienvidslāvijas vadību, kad viņi strādā, lai uzceltu patiesi demokrātisku sabiedrību," paziņoja Klintons. 24.septembrī notikušajās prezidenta vēlēšanās opozīcijas kandidāts Vojislavs Koštuņica pieveica līdzšinējo prezidentu Slobodanu Miloševiču. Kaut gan Konstitucionālā tiesa sākotnēji atteicās Koštuņicu pasludināt par tūlītēju uzvarētāju, nosakot otrās kārtas sarīkošanu, tautas revolūcija pagājušajā nedēļā lika Miloševičam atzīt savu zaudējumu. Koštuņica prezidenta zvērestu nodeva sestdien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu