Koštuņica pasludina sevi par Dienvidslāvijas prezidentu.

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sakarā ar sarežģīto situāciju Dienvidslāvijā šorīt uz Belgradu devās Krievijas ārlietu ministrs Igors Ivanovs. Lēmums par Ivanova steidzamu braucienu uz Dienvidslāvijas galvaspilsētu tika pieņemts Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkotajā apspriedē. Dienvidslāvijas oficiālā informācijas aģentūra "Tanjug", ko sen uzskata par Dienvidslāvijas prezidenta Slobodana Miloševiča ruporu, vakar nosauca opozīcijas līderi Vojislavu Koštuņicu par "ievēlēto Dienvidslāvijas prezidentu".

Dienvidslāvijas opozīcija ir uzvarējusi prezidentu Slobodanu Miloševiču, uzrunājot demonstrantu pūli pie ieņemtās parlamenta ēkas, paziņoja opozīcijas līderis Vojislavs Koštuņica. Vakar vakarā atsāka raidīt arī Serbijas televīzija. Tā pārraidīja Serbijas Demokrātiskās opozīcijas pārstāvja Nebojsas Coviča uzrunu, kurā viņš aicināja televīzijas skatītājus "pievienoties tautai". Atbildot uz Dienvidslāvijas opozīcijas līdera Vojislava Koštuņicas aicinājumu, Eiropas Savienība ir gatava atcelt pret Dienvidslāviju noteiktās sankcijas, to paziņoja Eiropas Savienības prezidētājvalsts Francijas ārlietu ministrs Ibērs Vedrins. ASV prezidents Bils Klintons izteica cerību, ka tā stunda ir tuvu, kad Dienvidslāvijā pastāvēs demokrātija. Savukārt Krievijas prezidents Vladimirs Putins pēc atgriešanās no valsts vizītes Indijā ceturtdienas vakarā Maskavas lidostā paziņoja, ka Krievija ir gatava palīdzēt Dienvidslāvijai "ļoti sarežģītajā situācijā". Putins aicināja visus Dienvidslāvijas politiskos spēkus mierīgi atrisināt situāciju visas tautas interesēs. "Stāvoklis ir ļoti sarežģīts. Visa Krievijas tauta vērīgi seko, manuprāt, traģiskajai notikumu attīstībai mums draudzīgajā Dienvidslāvijā. Politiskās konfrontācijas process sasniedzis kritisku punktu, un viss, kas tur notiek, ir tieša vardarbība. Tas ir nepieļaujami. Demokrātiskā sabiedrībā visi strīdīgie jautājumi jāatrisina mierīgā ceļā tautas interesēs,” teica Putins. Par līdzšinējo prezidentu Slobodanu Miloševiču tiek ziņots, ka viņš vakar vakarā ir atstājis Belgradu un devies uz Dienvidslāvijas dienvidu pilsētu Boru. Opozīcija ir bloķējusi valsts robežas, lai neļautu Miloševičam atstāt valsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu