Laikraksts: Skripaļs pēdējos gados sadarbojies ar Spānijas izlūkdienestiem (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: HENRY NICHOLLS/REUTERS

Bijušais Krievijas dubultaģents, kurš šopavasar Lielbritānijas pilsētā Solsberi tika saindēts ar ar nervus paralizējošo vielu "Novičok", pēdējos gados sadarbojies ar Spānijas izlūkdienestiem, raksta ASV laikraksts “The New York Times”, atsaucoties uz vairākām augstām Spānijas amatpersonām.

Kā liecina “The New York Times” rīcībā esošā informācija, Spānijā Skripaļs vairākas reizes ticies ar Nacionālā izlūkošanas centra pārstāvjiem, tomēr sīkāka informācijas par šo tikšanās saturu nav pieejama.

Skripaļs uz Spāniju pēdējo dažu gadu laikā devies vairākas reizes.

Kā apstiprina vairāki avoti, Skripaļs Spāniju konsultējis tās cīņā ar Krievijas organizēto noziedzību.

Skripaļa aktivitātes jau iepriekš bijušais saistītas ar Spāniju. 1995.gadā, viņu, kā Krievijas spiegu, Spānijā savervēja arī Lielbritānijas izlūkdienests.

Skripaļs iepriekš lasījis lekcijas arī Čehijas un Igaunijas izlūkdienestu darbiniekiem, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Kā iepriekš ziņoja LETA, Skripaļs un viņa meita Jūlija 4.martā Anglijas pilsētā Solsberi tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu "Novičok". Londona un tās sabiedrotie Skripaļu saindēšanā vaino Krieviju, kas to kategoriski noliegusi.

Lielbritānijas prokuratūra Skripaļu indēšanā apsūdzēja divus Krievijas pilsoņus - Aleksandru Petrovu un Ruslanu Boširovu.

Lielbritānija uzskata, ka šie vīrieši ir Krievijas militārā izlūkdienesta darbinieki, un viņi darbojušies saskaņā ar Krievijas valdības rīkojumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu