Septembra pēdējās dienās 20 grādu silts! Kāds būs oktobris?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Gaidāmais rudens būs neparasti jauks - laiks pieturēsies silts, saulains, bez lieliem nokrišņiem. Drēgnums neatnāks līdz pat oktobra vidum. Pirmās salnas naktīs būs ap 17., 21. septembri. Izbaudīt rudens sauli, krāsas un siltos brīžus aicina laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs. Laika apstākļus ik dienu viņš novēro, fiksē un paredz jau vairāk nekā 40 gadus.

Izpētot dažādas zīmes dabā, Vilis Bukšs secina, ka septembrī un oktobrī laiks būs silts, saulains un patīkams. 

Septembra pirmā puse rādās mēreni silta, pārsvarā saulaina, sausa un ar īslaicīgiem nokrišņiem. Naktis šim gadalaikam atbilstoši siltas un bez rudens salnām.

Laikā ap Mazo Māru - 8.septembrī dažās dienās temperatūra var paaugstināties līdz plus 22, plus 24 grādiem. Dažviet, siltajām dienām aizejot, var ducināt arī pērkons.

Mēneša vidū laika apstākļi būs mainīgi, skaidro Bukšs. Gaidāms vairāk mākoņu un dienu ar nokrišņiem. Dienas un naktis kļūs vēsākas. Dienās ap plus 13, plus 15 grādiem. Skaidrās naktīs vietām var būt arī pirmās salnas, īpaši laikā ap 17.septembri un 21.septembri (Rudenāji).

Zelta rudens dažviet Latvijā
Zelta rudens dažviet Latvijā Foto: Edijs Pālens/LETA

Septembra otrajā pusē laika apstākļi nepastāvīgi. Dzelzu nedēļā, no 22. līdz 29.septembrim, temperatūra dienās ap plus 13, plus 18 grādiem. Šajā laikā vairāk vējainu dienu, nokrišņi īslaicīgi, bet bezvēja skaidrajās naktīs dažviet  nelielas rudens salnas.

Laikā ap Miķeļiem - 29.septembrī līdzīgi. Vēlāk dažviet īslaicīgs lietus, bet salīdzinoši silts. Dienā temperatūra var paaugstināties līdz plus 18, 20 grādiem.

Arī oktobra pirmajā pusē, laikā līdz Vecajam Miķelim (12. oktobris), drēgns un nemīlīgs rudens vēl nepienāks, lai gan dienas kļūs vēsākas un naktis krietni dzestrākas.

Zelta rudens dažviet Latvijā
Zelta rudens dažviet Latvijā Foto: Edijs Pālens/LETA
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu