"Latvijas Reģionu apvienība": kopdzīves likums Latvijā nav vajadzīgs (19)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Kopdzīves likums Latvijā nav nepieciešams, tā 7.septembra LTV rīkotajā diskusijā "Partija fokusā" norādīja "Latvijas reģionu apvienības" pārstāve un Rīgas saraksta lokomotīve, juriste Ieva Brante. 

Juriste bilda, ka, ja tie pāri, kuri dzīvo nereģistrētās attiecībās, vēlas, lai viņus tiesiski aizsargā valsts, tad vienīgā iespēja ir slēgt juridisku laulību. 

Vaicāta, ko darīt viendzimumu pāriem, Ieva Bite, apvienības pirmais numurs Zemgalē, teica, ka šādos gadījumos ir jāslēdz civiltiesiskā vienošanās. 

"Latvijas reģionu apvienība" pauda, ka tai ir divas "sarkanās līnijas" jeb partijas, ar ko apvienība nesastrādāsies, - "Saskaņa" un "Latvijas krievu savienība". 

Lai gan apvienība iestājas par atklātām valsts prezidenta vēlēšanām, tā vairās nosaukt savu prezidenta amata kandidātu, sakot, ka paziņos to vēlāk. 

Viens no piedāvājumiem, ko partija ceļ galdā, ir 2% pašvaldību budžeta nodošana iedzīvotāju izlemšanai par prioritāri risināmiem jautājumiem.

Vaicāts, kā partija īstenos šo piedāvājumu, Vidzemes saraksta pirmais numurs, Edvards Smiltēns, skaidroja, ka iedzīvotāji iesniegtu savus projektus konkursā, par kuriem tad vēlāk arī paši balsotu. 

Kā prioritātes apvienība min atbalstu reģioniem, nodokļu izmaiņas pensijām, nodokļu izmaiņas algām, tautas vēlētu prezidentu un e-vēlēšanas.

Partijas lokomotīve Kurzemē ir Nellija Kleinberga, bet Latgalē - Juris Viļums. 

Kā pēc diskusijas norādīja ekonomģeogrāfs Jānis Turlajs un žurnālistes Odita Krenberga un Alina Lastovska, viens no apvienības galvenajiem trumpjiem ir parlamentārā pieredze.

Runājot par riskiem, eksperti min vairākas neskaidrības budžeta jautājumos. 

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu