Kemnicas protestu laikā noticis uzbrukums ebreju restorānam

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Policija Kenmicā bloķē ielas, lai atturētu pretēju viedokļu paudēju sadursmes
Policija Kenmicā bloķē ielas, lai atturētu pretēju viedokļu paudēju sadursmes Foto: Reuters/LETA

Pret imigrantu noziedzību vērsto protestu laikā Kemnicā maskoti cilvēki uzbrukuši kādam ebreju restorānam, apmētājot to ar akmeņiem un pudelēm, sestdien ziņo varasiestādes un mediji.

Saksijas federālās zemes Iekšlietu ministrijas pārstāvis atzinis, ka tas, visticamāk, bijis "politiski motivēts akts, kam pamatā antisemītisms".

Kā ziņots, 26.augustā pēc kāda Vācijas pilsoņa slepkavības, par kuras pastrādāšanu aizturēti divi patvēruma meklētāji, Kemnicā izcēlās nekārtības, kam arī nākamās dienās sekoja plašas protesta demonstrācijas.

To laikā 27.augustā noticis uzbrukums arī restorānam "Schalom", laikrakstam "Die Welt" apstiprinājusi Saksijas policija, kas par to saņēmusi sūdzību.

Vairāku desmitu cilvēku liels pūlis apmētājis restorānu ar akmeņiem un pudelēm. Restorāna skatlogā iesviesta arī metāla caurule, vēsta "Die Welt" un vietējā avīze "Freie Presse".

Uzbrukumā cietis arī restorāna īpašnieks Ūve Dziuballa, kuram ievainots plecs.

Restorāns "Schalom" tika atklāts 2000.gadā, un jau iepriekš tas piedzīvojis vairākus uzbrukumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu