Aglonā pāvesta vizītes laikā neļauj piketēt pret baznīcas nostāju abortu un pedofilijas jautājumos (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aglonas bazilika.
Aglonas bazilika. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Kamēr Aglonas bazilika sparīgi gatavojas pāvesta Franciska vizītei, novada pašvaldība nupat noraidījusi kādas iedzīvotāju grupas vēlmi pāvesta vizītes laikā piketēt pret baznīcas nostāju abortu, pedofilijas un homoseksualitātes skandālos. Dome norāda, ka nokavēts piketa pieteikšanas termiņš, piektdien vēstīja LTV "Panorāma"

Piketa pieteikumu iesniegusi aktīvistu grupa septiņu cilvēku sastāvā. Dome šo pieteikumu izskatījusi un noraidījusi, jo tas nav ticis iesniegts vismaz 10 dienas pirms piketa, turklāt aktīvisti tikai traucēšot. . 

"Mums reāli te būs tik daudz cilvēku, nav pat īsti, kur viņus nolikt. Mums pašiem nav savas zemes, arī mēs šeit stāvam uz bazilikas zemes, un bazilikai šī attieksme ir noraidoša," skaidro Aglonas novada domes priekšsēdētājs Juris Butēvics.

Piketētājus nevēlas redzēt arī Aglonas bazilikas draudžu prāvests: "Nevajadzētu tos piketētājus šeit, jo tas būs lūgšanu pasākums, nevis... Visādas ir tās cilvēku problēmas. Man liekas – tam vajag atrast citu, tādu attiecīgāku vietu, kur varētu piketēt, nevis šeit dievkalpojuma laikā."

Piketa pieteicēji domes lēmumu vēl var pārsūdzēt.

Līdz pāvesta Franciska pastorālajai vizītei Latvijā atlikušas mazāk nekā divas nedēļas, un Aglonas bazilikas sakrālajā laukumā sagatavošanās darbi rit pilnā sparā.

Internetā dalību Svētajā misē Aglonā pieteica aptuveni 32 000 cilvēku. Tā kā sakrālais laukums ir piemērots vēl lielākam cilvēku daudzumam, misi Aglonā apmeklēt varēšot arī tie, kas nepaguva reģistrēties.

Drošības apsvērumu dēļ Aglonā gan vēlams ierasties laikus, jo pārbaudes notiks līdzīgi kā lidostās. Teritorijā būšot atļauts ienest dzeramo ūdeni plastmasas pudelēs, kā arī ēšanai sagatavotu pārtiku, lietusmēteli un kādu nelielu, saliekamu krēsliņu.

Kā ziņots, pāvests Francisks Rīgā ieradīsies 24.septembrī, viņa sagaidīšanas ceremonija notiks pie Rīgas pils. Pēc tam pāvests tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Latvijas augstākajām amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem. Tam sekos ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa un ekumēniska tikšanās Rīgas domā, kur paredzēta arī pāvesta Franciska uzruna. Pāvests Rīgā apmeklēs arī Rīgas Svētā Jēkaba katedrāli. Pirms došanās uz Aglonu pāvests pusdienos ar bīskapiem.

Aglonas bazilikā norisināsies svētā mise, kurā plānota Franciska homīlija. Pāvesta vizīti noslēgs atvadīšanās ceremonija. Ieejas kartes Svētās Mises dalībnieki var saņemt no 9.septembra.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu