Bergmanis: Novecojis un sadrumstalots autoparks ir Latvijas armijas vājais punkts (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis
Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis Foto: Zane Bitere/LETA

Novecojis un sadrumstalots autoparks ir Latvijas armijas vājais punkts, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" norāda aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Pēc viņa teiktā, Nacionālo bruņoto spēku autoparks ir ļoti vecs un ļoti sadrumstalots - automobiļi ir dažādu ražotāju un marku, kas apgrūtina to apkalpošanu un uzturēšanu.

"Jāsaka paldies daudzām valstīm par dāvinājumiem, kas mums savulaik palīdzēja, bet šobrīd mums jāiet uz priekšu, ja gribam būt mūsdienīgi bruņotie spēki," pārliecināts ministrs.

Tāpat armijai vajagot attīstīt sakaru sistēmu. "Sakari un komandu vadības attīstība mūsu bruņotajos spēkos ir tas, kas mums šobrīd ir ļoti nepieciešams. Ļoti aktīvi mēs strādājam, lai sakari un komandu vadība būtu saintegrēta vienotā struktūrā gan ar Jūras spēkiem, gan Gaisa spēkiem utt.," norāda Bergmanis.

Intervijā laikrakstam viņš arī atzīst, ka būtisks bruņoto spēku kaujas spēju stiprinājums ir austriešu pašgājējhaubiču iegāde. Līgums tika parakstīts un piegāde veikta jau pagājušajā gadā, bet šogad ar tām pirmo reizi ticis izšauts.

Kā ziņots, astoņas no Austrijas piegādātās pašgājējhaubices tiks izvietotas Latgalē, Lūznavas militārajā bāzē.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu