Laikraksts: "Pussy Riot" dalībnieka saindēšana saistīta ar žurnālistu slepkavību CĀR

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas tīmekļa medija "Mediazona" izdevējam un pankgrupas "Pussy Riot" dalībniekam Pjotram Verzilovam dienā, kad, pēc visa spriežot, viņš tika saindēts, bija jāsaņem ārvalstu speciālistu galīgais ziņojums par Centrālāfrikas Republikā (CĀR) notikušo trīs Krievijas žurnālistu slepkavības izmeklēšanu, vēsta laikraksts "Novaja gazeta", atsaucoties uz diviem avotiem.

Arī pats Verzilovs piedalījies žurnālistu slepkavības izmeklēšanā, sacījuši laikraksta sarunbiedri. Viņš esot sameklējis ārvalstu speciālistus, kas strādājuši slepkavības vietā, kā arī finansējumu viņu darbam.

Verzilovs bijis draugos ar režisoru Aleksandru Rastorgujevu un ir zinājis par plānoto komandējumu uz CĀR. Bija iecerēts, ka arī viņš pats piedalīsies ekspedīcijā, un viņam esot bijusi rezervēta biļete.

Pēdējā brīdī Verzilovs atteicies no brauciena, jo nolēmis piedalīties politieslodzīto atbalsta akcijā futbola Pasaules kausa norises laikā Krievijā.

Četri "Pussy Riot" dalībnieki izskrēja futbola laukumā, un viņi tika aizturēti uz 15 dienām.

Verzilovs tika hospitalizēts Maskavā 11.septembrī. 13.septembrī viņš smagā stāvoklī tika nogādāts Sklifosovska institūta reanimācijas nodaļā.

15.septembrī viņš tika pārvests ārstniecības turpināšanai uz Berlīni.

Slimnīcā "Charite", kur notiek Verzilova ārstēšana, ārsti apstiprināja versiju par intoksikāciju.

Vācu ārsti pagaidām nav noteikuši, kāda viela izsaukusi saindēšanos. "Tie varētu būt medikamenti vai dabīgas vielas," preses konferencē Berlīnē sacīja slimnīcas pārstāvis.

Krievijas žurnālistu grupa Orhans Džemals, Kirils Radčenko un Aleksandrs Rastorgujevs jūlijā devās uz CĀR, lai izmeklētu Krievijas privātā militārā uzņēmuma "Vagner" darbību. 31.jūlijā tapa zināms, ka viņi nošauti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu