Sīrijā notriektā Krievijas lidmašīna: Izraēla Maskavā prezentēs izmeklēšanas rezultātus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krievijas "Il-20" lidmašīna. Ilustratīvs attēls
Krievijas "Il-20" lidmašīna. Ilustratīvs attēls Foto: SERGEY PIVOVAROV/REUTERS

Izraēlas armijas amatpersonas ceturtdien Maskavā prezentēs Izraēlas izmeklēšanas rezultātus lietā par Krievijas lidmašīnas notriekšanu virs Sīrijas. Lidmašīnā bija 15 cilvēki, kas visi gāja bojā.

Krievijas armija vaino lidmašīnas notriekšanā Izraēlu, apgalvojot, ka Izraēlas iznīcinātāji izmantojuši Krievijas izlūkošanas lidmašīnu kā aizsegu uzlidojumu veikšanai. Rezultātā Sīrijas pretgaisa aizsardzības sistēma notriekusi Krievijas lidmašīnu.

Izraēla kategoriski noliegusi šīs apsūdzības.

Šis incidents riskēja nopietni sabojāt Izraēlas un Krievijas attiecības, taču otrdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins atzina, ka lidmašīna notriekta traģiskas apstākļu sakritības rezultātā.

Izraēlas armija paziņoja, ka gaisa spēku komandieris Amikams Norkins Maskavā prezentēs ziņojumu par situāciju no visiem aspektiem.

Delegācija arī prezentēs informāciju par "Irānas mēģinājumiem piegādāt stratēģiskos ieročus Libānas teroristu organizācijai "Hizbollah" un nodibināt Irānas militāro klātbūtni Sīrijā".

Izraēla paziņoja, ka uzskata Sīrijas diktatora Bašara al asada režīmu par atbildīgu, jo Sīrijas bruņotie spēki šāvuši nešķirojot un izraisījuši Krievijas lidmašīnas notriekšanu. Izraēlas armija piebilda, ka tās iznīcinātāji atgriezušies Izraēlas gaisa telpā, tiklīdz Krievijas lidmašīna tika notriekta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu