Vētru sezona rit pilnā sparā: Skandināvijas dienvidos gatavojas niknai vētrai

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SWNS/ScanPix

Skandināvijas dienvidi piektdien gatavojas spēcīgai vētrai, meteoroloģiskajiem dienestiem brīdinot cilvēkus uzturēties iekštelpās, lai izvairītos no vēja nestām atlūzām.

Vētra "Knuds" piektdienas pēcpusdienā pietuvojās Dānijas ziemeļiem, vēsta Dānijas meteoroloģiskais dienests DMI.

Norvēģijas meteoroloģiskais dienests izsludinājis augstākās pakāpes brīdinājumu vairākos valsts dienvidu rajonos.

Sinoptiķi brīdina, ka spēcīgais vējš, kura brāzmas var sasniegt 44 metrus sekundē, vai izraisīt augstus viļņus Skageraka jūras šaurumā starp Norvēģiju, Zviedriju un Jitlandes pussalu.

Zviedrijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūts (SMHI) brīdina, ka vētra valsts dienvidus sasniegs piektdienas vakarā un vēja ātrums sasniegs 25-27 metrus sekundē.

Prāmju operatori "Color Line" un "Fjord Line" atcēluši vairākus pasažieru prāmjus starp Norvēģijas un Dānijas ostām, bet "Stena Line" atcēlusi vairākus prāmjus starp Zviedriju un Dāniju.

Vilcienu operatori un komunālie dienesti Norvēģijā un Zviedrijā gatavojas elektrības padeves pārrāvumiem un nogāztiem kokiem, bet Zviedrijas rietumos piesardzības dēļ līdz sestdienas pēcpusdienai apturēta dažu reģionālo vilcienu kustība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu