Pasākumu ceļvedis nedēļas nogalei: Miķeļi, Jack White, sēņu diena, austeres

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Aktuālākie notikumi koncertdzīvē, teātrī, mākslās, kino, klubos, skaļākie brīvdabas pasākumi, sarīkojumi novados, atpūtas iespējas ģimenēm ar bērniem. Tavs  ceļvedis, kas tapis sadarbībā ar “Kaskurkad.lv” pasākumiem, laikam no 27. septembra līdz 3. oktobrim.

Miķeļdienas gadatirgus 2018

Miķeļdiena jeb ražas svētki ir rudens saulgrieži, kad saule pagriežas uz ziemas pusi un iestājas astronomiskais rudens. Gadatirgū varēs iegādāties visdažādākos lauku labumus - ābolus, ķirbjus, dzērvenes, zāļu tējas, medu, maizi un speķi, kā arī atrast sev tīkamākos sēņu grozus, māla podus un daudzus citus Latvijas amatnieku darinājumus. 

KAS? Gadatirgus

KUR? Doma laukums, Rīga

KAD? 29. septembris, plkst. 09.00

Vairāk informācijas

Ieeja pasākumā bez maksas

Āgenskalna tirgū notiks Miķeļdienai veltīts pasākums

Foto: Evija Trifanova/LETA

Pasākumā varēs iegādāties dažādus lauku labumus, piedalīties degustācijās, redzēt pirmo papriku izstādi Latvijā, uzcept savu ūdenskliņģeri vai nobaudīt veselīgu burgeru un doties mājās ar jauniegūtu grāmatu no maiņas punkta. Savukārt kopā ar Emīla Dārziņa skolas audzēkņiem pasākuma apmeklētājiem būs iespējams ielūkoties koncerta tapšanas procesā. Visas dienas garumā notiks tirgus sarunas un konkursi "Radio TEV" izbraukuma studijā. Pasākumā piedalīsies arī Mārtiņš Rītiņš, "Lokāls Veldze", "Skārnis" un vairāki restorāni izbraukumā. Tirgū visi aicināti degustēt vairāk nekā 10 ķirbju un kartupeļu šķirnes, nogaršot visādu veidu kāpostus un konservējumus, kā arī atrast sev tīkamākos amatnieku darinājumus. Pasākumā tirgū viesosies viens no lielākajiem dārzeņu audzēšanas uzņēmumiem Baltijā SIA "Dimdiņi" un Latvijas izlases un Rīgas "Dinamo" hokejista Miķeļa Rēdliha alus darītava "Miķeļa alus" ar izlejamo alu.

KAS? Gadatirgus

KUR? Āgenskalna tirgus

KAD? 30. septembris, no plkst. 7.30 līdz 19

Dalība visos pasākumos bez maksas.

Jack White - Boarding House Reach

Foto: REUTERS/SCANPIX

Ekskluzīvā koncertā koncertzālē “Palladium” ar savu pirmo solokoncertu Latvijā viesosies rokmūzikas superzvaigzne, 12 Grammy balvu ieguvējs Jack White. Jāmin, ka šis ir koncerts bez telefoniem. Organizatoru sniegtā iespēja apmeklētājiem uz mirkli pacelt acis un personīgi izbaudīt mūziku un mīlestību ar kuru dalās mākslinieki.

KAS? Ārvalstu populārā mūzika

KUR? Koncertzāle “Palladium”, Rīga

KAD? 3. oktobris, plkst. 19.00

Vairāk informācijas

Grupas "Triana Park" Baltijas koncerttūres "Alive" koncerts Valmierā

Foto: publicitātes

Viena no spilgtākajām Latvijas grupām "Triana Park" 18. aprīlī laida klajā savu jaunāko studijas albumu – "Alive". Līdz ar jaunā albuma izdošanu, grupa izziņo Baltijas koncerttūri. Albums sevī iekļauj tādus singlus kā “Domas”, “Line” un “Home”.

KAS? Populārā mūzika

KUR? Koncertzāle “Valmiera”

KAD? 28. septembris, plkst. 20.00

Vairāk informācijas: 

Comedy Latvia: Daniel Sloss - X

Nepalaid garām jauno starptautiski atzītā un apbalvojumiem bagātā Skotijas stand-up komiķa satriecošo solo izrādi. Daniels strauji ir kļuvis par vienu no stand-up zināmākajiem vārdiem — pēdējā tūrē sniegtas vairāk nekā 150 uzstāšanās 28 valstīs.

KAS? Humora šovs

KUR? Splendid Palace, Rīga

KAD? 1. oktobris, plkst. 20.00

Vairāk informācijas

Pastaiga ar dinozauriem - iespaidīga arēnas izrāde

Foto: Publicitātes foto

“Pastaiga ar dinozauriem” – arēnas šovs, kas veidots, balstoties uz pasaules slavu iemantojušā televīzijas BBC dokumentālo seriālu “Walking with Dinosaurs”, rudenī atgriežas Latvijā. Šovs, ko jau redzējuši vairāk nekā 9 miljoni cilvēku visā pasaulē, 3. oktobrī norisināsies “Arēnā Rīga”.

KAS? Pasākums ģimenei

KUR? Arēna Rīga

KAD? 3. oktobris, plkst. 19.00

Vairāk informācijas

Orķestra RĪGA sezonas atklāšana ar ART-i-SHOCK

Foto: publicitātes

Orķestris RĪGA 2018./2019. gada koncertsezonu atklās ar daudzveidīgu mūsdienu mūzikas programmu. Koncertā tiks pirmatskaņota otrā redakcija Andra Vecumnieka skaņdarbam “Concertino ART–i–SHOCK”, ko orķestris atskaņos kopā ar spožo dāmu trio Art-i-Shock. 

KAS? Klasiskā mūzika

KUR? Lielā Ģilde, Rīga

KAD? 27. septembris, plkst. 19.00

Vairāk informācijas

4. Austeru festivāls

Foto: publicitātes

Sestdien, 29.septembrī no plkst. 12:00 Berga Bazārā norisināsies nu jau ceturtais Austeru festivāls. Visas dienas garumā austeru cienītāji varēs ne tikai baudīt šo delikatesi, bet arī iegūt vērtīgu informāciju par austeru izcelsmi, to audzēšanu, ēšanas kultūru un saderību ar dažādiem dzērieniem. Visas dienas garumā  pavāri Renārs Purmalis un Reinis Rimša būs gatavi atbildēt uz jautājumiem par austerēm un dažādiem to pasniegšanas un pagatavošanas veidiem. Festivāla viesi varēs nogaršot ceptas austeres, kā arī daudzveidīgu jūras velšu Street Food piedāvājumu, piemēram, grilētu astoņkāji, garneļu burgeri, Āzijas pikanto austeru zupu utml.

KAS? Gardēžu festivāls

KUR? Berga Bazārā

KAD? 29. septembris, plkst. 12.00

Sēņu dienas pasākums

Sēnes
Sēnes Foto: Evija Trifanova/LETA

Pasākuma programma sāksies Mazirbes ciema "Siliņu" mājās ar pārgājienu un došanos mežā sēņot kopā ar ekspertiem Initu Danieli un Edgaru Mūkinu. Pēcāk dalībnieki veidos sēņu izstādi un iesaistīsies diskusijās par sēņu dažādajām izmantošanas iespējām. Ne tikai visiem pazīstamās baravikas un gailenes, bet arī ēdamās piepes, šā gada sēne - milzu apaļpūpēdis un vēlā rudens sēņotāju prieks - alksnenes un smiltenes. Kas no tā visa sastopams piejūras mežos un kādi vēl atradumi sagaidāmi, to varēs uzzināt ikviens sēņu dienas apmeklētājs Slīteres Nacionālajā parkā. Pasākuma norise ir saskaņota ar sabiedriskā transporta kursēšanas laikiem uz Mazirbi un no tās. Papildu informācija pieejama pa tālruni 29 365 230.

KAS? Pasākums

KUR? Mazirbē

KAD? 29. septembris, plkst. 12.00

Brīvdabas muzejs aicina uz Rudens ražas svētkiem

Foto: publicitātes

Svētku viesiem būs iespēja iegādāties dažādus vietējos lauku labumus un amatnieku darinājumus bagātīgajā Miķeļa dienas tirgū, nogaršot vilinošo Saberu ķirbju zupu un doties skanīgās rotaļās ar folkloras kopu. Miķeļdiena jeb rudens saulgrieži jau izsenis iezīmē lauku darbu pabeigšanu un svinības ar bagātīgu mielastu, skaļu līksmību un tradicionālo Miķeļdienas tirgu. Arī Brīvdabas muzejā visas dienas garumā svētku viesi varēs iegādāties rudenīgus dzērienus un sīrupus, vietējo vīnu un alu, sezonālas ogas un augļus, Latvijā ievāktu medu un citus kārumus, kā arī zemnieku saimniecībās sarūpētus piena un gaļas produktus. Miķeļdienas tirgū neiztikt arī bez amatniekiem - pasākumā būs iespējams apskatīt un iegādāties keramikas un koka darinājumus, rotas, kā arī ziemai noderīgās kažokādas un adījumus. Šogad svētki pulcēs gandrīz 100 tirgotāju no Latvijas un viesus no Lietuvas un Igaunijas.

KAS? Gadatirgus

KUR? Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzejā

KAD? 30. septembrī no 10.00 līdz 16.00

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu