6 lietas, kas jāzina, pirms pārvērt sienu par tāfeli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Tāfeles krāsas ar katru gadu kļūst arvien populārākas. Vēl pirms desmit gadiem tāfeles sienas bija redzamas vien kafejnīcās, bet tagad tā ir lieliska alternatīva garlaicīgām tapetēm bērnistabās un lielisks papildinājums virtuvē. Turklāt tāfeles siena ir vienkāršs veids, kā ar minimālām izmaksām un piepūli krasi pārvērst telpu un piešķirt tai jaunu elpu.

Vispirms pārbaudi sienas tekstūru

Ja siena ir grubuļaina, nelīdzena vai tai ir apzināti radīts reljefs – tas apgrūtinās zīmēšanu un rakstīšanu ar krītiņiem. Atceries, rakstīšana uz bojātas skolas tāfeles bija tīrais murgs – burti šķiebās, bet zīmējumi pārtrūka. Lai šāda situācija neatgadītos uz pašu sienas, kārtīgi izlīdzini sienu ar smilšpapīru.

Rēķinies ar vismaz diviem krāsas slāņiem

Jo biezāks krāsas slānis, jo gludāka būs tāfeles siena. Jāatzīst, ka krāsa būs arī vienmērīgāka vairākos slāņos, it īpaši, ja krāso gaišu sienu melnā krāsā. Lai pilnībā nosegtu sienas laukumu, vajadzēs rēķināties ar vismaz diviem vai pat trīs un četriem krāsas slāņiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Nettlefold (@tconceptshop) on

Ļauj sienai nožūt vismaz trīs dienas

Pirms lietošanas tāfeles krāsai ir jānožūst vismaz trīs dienas. Uz šīs virsmas ir paredzēts strādāt ar krītiņiem, kas ir asi un var radīt iedobumus mitrajā krāsas slānī vai pat ieberzēt krāsā krītu, kas pēc tam iežūs sienā, tāpēc pacietībai šīs sienas krāsošanā ir liela nozīme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by J Thomas Home | Decor (@jthomashomegoods) on

Tāfeles neaprobežojas tikai ar melno krāsu

Pastāv uzskats, ka tāfelei ir jābūt melnai, tāpēc arī tāfeles krāsa ir pieejama tikai vienā tonī – melnā. Taču, atceroties skolas laikus, atmiņā ataust skolas tāfeles arī zaļās un pat tintes zilās krāsās. Arī būvniecības preču veikalos nopērkamās tāfeles krāsas ir visos varavīksnes  toņos – atliek vien izvēlēties krāsu un lūgt to speciālistam uzjaukt. Krāsainu tāfeles krāsu var izveidot arī pats – sajauc krāsainu akrila krāsu ar flīžu starpām paredzēto balto javas pulveri un tādā veidā iegūsi biezu, matētu krāsu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily (@flourishandfowl) on

Tāfeles siena var būt arī magnētiska

Tāfeles sienai var piešķirt papildu īpašības un pārvērst to par īstu skolas tāfeli. Pirms uzklāj tāfeles krāsu, noklāj sienu ar magnētisku gruntskrāsu. Pēc tam, kad magnētiskā krāsa ir pilnībā nožuvusi, klāj tāfeles krāsu. Ņem vērā: lai siena patiešām spētu noturēt magnētiņus, rēķinies ar vismaz trīs slāņiem magnētiskās krāsas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marta Z. (@martuszkaz) on

Tāfeles siena var atkal kļūt par parastu sienu

Ja kādu dienu tomēr tāfeles siena apnīk un nu tās vietā ir vēlēšanās pielīmēt tapetes vai nomainīt melno toni pret baltu – tas ir iespējams. Tāfeles krāsa darbojas gluži kā parasta sienas krāsa, tāpēc to var noklāt ar gruntskrāsu un uz tās var līmēt tapetes vai to pārkrāsot. Jāteic gan, ka melnu sienu par baltu pārveidot varētu būt visai laikietilpīgi – tas prasīs vairākus slāņus gruntskrāsas un sienas krāsas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Create Your World Ltd (@createyourworld.uk) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu