Atjautīgi ieteikumi, kas atvieglos skapja tīrīšanu nākotnē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Skapja tīrīšana, nomainoties sezonai, ir teju vai standarta procedūra. Atlasot apģērbus, kas noderēs tagad, un tos nošķirot no iepriekšējās sezonas drēbēm, gandrīz vienmēr jāsecina, ka skapī atrodas šis tas, kas tā arī nav uzvilkts un tikai lieki aizņem vietu. Lai nākamā skapja tīrīšana noritētu ātrāk, izmēģini pāris trikus, kas paātrinās apģērbu sašķirošanu.

Foto: Unsplash

Triks ar apgriezto apģērbu pakaramā āķi

Sakarini skapī drēbes uz pakaramajiem tā, lai to āķi būtu pavērsti vienā virzienā. Valkājot kādu apģērbu, āķi apgriez pretējā virzienā, kas būs rādītājs, ka šis ir aktuālais apģērbs. Tiklīdz pienāk lielā skapja tīrīšana, uzreiz varēsi pamanīt, kurus apģērbus tā arī nav gadījies uzvilkt. Apsver šo drēbju atdošanu labdarībai.

Foto: Unsplash

Atzīmē drēbes ar lenti vai diegu

Princips tāds pats kā pakaramajam, tikai tas attiecas uz drēbēm, kas parasti salocītas un glīti sakārtotas plauktos. Apsien krāsainu diegu ap apģērba birku vai bikšu cilpu, kad apģērbu uzvelc - noplēs diegu vai lenti. Kārtojot skapi, ātri vien atradīsi “aizzīmogotos” apģērbus. Šīs drēbes atliec ziedojumiem vai izmešanai.

Foto: Unsplash

Virtuves priekšmetus iezīmē ar krāsainu līmlenti

Arī lieki virtuves piederumi var būt vainīgi pie nekārtības, tāpēc arī tiem ir jāpievērš īpaša uzmanība un rūpīgi jāatlasa vajadzīgos un nevajadzīgos piederumus. Kārtojot virtuves skapi, atlasi visus virtuves piederumus, piemēram, pannas, katlus, plastmasas kārbas, metāla bļodas, sietus un citus priekšmetus, un uzlīmē tiem nelielu gabaliņu krāsainās līmlentes. Kad izmanto kādu piederumu, līmlenti noņem. Tiem, kam līmlente ir jau vairākus mēnešus no vietas, ir pienācis laiks ceļot kur tālāk.

Foto: Unsplash

Ievies “norakstīto” mantu kasti

Citām mantām ievies “norakstīto” kasti, kurā saliec tādus priekšmetus, par kuru izmešanu vēl šaubies. Kastē saliec rotaļlietas, apavus, grāmatas, traukus un citus nieciņus, novieto to garāžā, noliktavā vai zem gultas. Ja pēkšņi radīsies nepieciešamība pēc kādas mantas, izņem to no kastes un liec to atpakaļ ierastajā vietā, piemēram, plauktā, skapī vai atvilktnē. Pēc vairākiem mēnešiem atbrīvojies no kastes satura.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu