Favorītes ASV basketbolistes ar graujošu uzvaru iekļūst pusfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV sieviešu basketbola izlase piektdien Tenerifē izcīnīja uzvaru Pasaules kausa ceturtdaļfināla spēlē pret Nigēriju un sasniedza sacensību pusfinālu.

Zvaigžņotā ASV izlase ar 71:40 (9:17, 18:6, 19:12, 25:2) sagrāva nigērietes, kļūstot par pirmo pusfināla dalībnieci.

Līdz ar to cīņā par finālu amerikānietēm būs jāspēlē pret Beļģijas un Francijas dueļa uzvarētāju.

Mača pirmajā ceturtdaļā Nigērija pārsteidza savas pretinieces, pēc desmit minūtēm iegūstot astoņu punktu pārsvaru (17:9), tomēr šādu tempu ASV basketbolistes neļāva pretiniecēm turpināt. Lai arī rezultāts pēc 30 minūtēm bija 46:35 ASV labā, un Nigērijai vēl bija iespējas cīnīties par uzvaru, tomēr pēdējā ceturtdaļā bija vērojama pārliecinoša ASV dominance, jo pēdējo desmit minūšu laikā nigērietes guva tikai divus punktus, kamēr ASV - 25.

Amerikānietes trijniekā bijušas katrā Pasaules kausā kopš 1979.gada, pēdējos desmit turnīros izcīnot septiņus zeltus, vienu sudrabu un divas bronzas. Tāpat amerikānietes piedalījušās desmit olimpiskajās spēlēs, kurās tikušas pie astoņiem zeltiem, viena sudraba un vienas bronzas.

ASV, Austrālija, Beļģija un Kanāda kā savu apakšgrupu uzvarētājas ceturtdaļfinālā iekļuva automātiski, kamēr pārējām vienībām, kuras sasniedza izslēgšanas spēles, bija jāsāk spēlēt no astotdaļfināla fāzes.

Vēl piektdien ceturtdaļfināla spēles aizvadīs Beļģija un Francija, Austrālija un Ķīna, kā arī Kanāda un Spānija.

ASV izlase apakšgrupu kārtā tikās arī ar Latviju, titulētajai Ziemeļamerikas komandai uzvarot 102:76. Tā bija grupu turnīra noslēdzošā spēle, bet pirms tam latvietes ar 69:70 piekāpās Senegālai, kā arī ar 61:64 zaudēja Ķīnai. Lai tiktu izslēgšanas spēlēs, Latvijas izlasei vajadzēja tikt starp grupas trim labākajām komandām.

Pasaules kausa izcīņa Tenerifē ilgs līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu