LPS priekšsēdis: Pašvaldību izdevumi krievu valodā konkrētās vietās ir vajadzīgi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis
Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašvaldību izdevumi krievu valodā konkrētās vietās ir vajadzīgi - šādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdētājs Gints Kaminskis.

Viņš pauda, ka bieži vien Latgalē un pierobežas teritorijā nav iespējams redzēt ne valsts televīzijas kanālus, ne arī reģionālie mediji sasniedz šos iedzīvotājus. Tāpēc bieži vien pašvaldību izdevumi ir vienīgā informācija par vietvarā notiekošo.

"Būtībā mēs vēlamies panākt sapratni, vēlamies, lai mūsu valsts strādātu pie tā, lai mums būtu lojāli pilsoņi, lai iedzīvotājiem būtu iespēja saņemt informāciju visā valsts teritorijā, tais skaitā Latgalē un vietās, kur iedzīvotājus nesasniedz neviens masu medijs," komentējot šodien gaidāmo tikšanos ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārstāvjiem, sacīja LPS priekšsēdis.

Kaminskis piebilda, ka pašvaldību uzdevums ir informēt iedzīvotājus. Viņš arī klāstīja, ka valstī esot pieaudzis patriotisko iedzīvotāju skaits un mazinājusies lojalitāte Krievijai, tāpēc noteikti arī minētajās teritorijās vajagot informēt iedzīvotājus.

Otrdien paredzēta LPS valdes sēde ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un Valsts valodas centra pārstāvju dalību, lai pārrunātu šo jautājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu