Parīzē debitē praktiskais un ātrais Hyundai i30 Fastback N

Ingars Tenis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Hyundai

Parīzes automobiļu izstādē, kas cilvēkiem no ielas durvis vērs gan tikai pēc divām dienām, 4.oktobrī, Hyundai prezentējuši savu otro karsto modeli - i30 Fastback N. Tā ir pirmā lieljaudas piecu durvju kupeja C segmentā.

Tāpat kā jau pazīstamais i30 N hečbeks, arī piecu durvju modelis ar fastback tipa virsbūvi ir apgādāts ar 2 litru turbo motoru, kas attīsta 250 ZS. Ja pircējs izvēlējies Performance Package, motora jauda jau sasniedz 275 ZS. Dzinēja griezes moments ir 353 Nm (starp 1450 - 4700 apgriezieniem minūtē), taču ar Overboost funkciju, tas var sasniegt 378 Nm.

Piecu durvju modeļa paātrinājums līdz 100 kilometriem stundā ilgst 6,1 sekundi un maksimālais ātrums ir 250 km/h. Šajos rādītājos piecu durvju kupeja ir identiska hečbkekam. Praktiskuma ziņā gan N saimes papildinājums ir pārāks. Būdams nedaudz garāks un augstāks, i30 Fastback N piedāvā nedaudz plašāku salonu un vairāk vietas bagāžniekā. Tā tilpums ir 450 - 1351 litrs, kamēr hečbeka gadījumā attiecīgie lielumi ir 381 - 1287 litri.

Foto: Hyundai

Modelis, kura nosaukumā iekļautais N ir atsauce uz Namjangas apgabalu Dienvidkorejā, kur atrodas kompānijas globālais izpētes un attīstības centrs, un radās ideja par N sērijas automobiļiem, kā arī Nirburgringu Vācijā, kur norisinājās N automobiļu izstrāde un testēšana, vadītājam piedāvā vairākus braukšanas režīmus. To vidū  ir Sport, Normal un Eco, kā arī īpašais N režīms, ko aktivizē ar speciālu pogu uz stūres. Virs tās atrodas arī poga apgriezienu izlīdzināšanas sistēmas palaišanai, lai pārslēgšanās zemākā pārnesumā būtu vienkāršāka. Tā apvienojumā ar standartā uzstādīto elektroniski kontrolējamo balstiekārtu braukšanu padara efektīvu un aizraujošu, savukārt regulējamo izplūdes sistēmas vārstu sistēma braukšanu padara vēl emocionālāku.

Foto: Hyundai

Hyundai i30 Fastback N jau standartā ir ar visaptverošu komforta un drošības aprīkojumu. Piemēram, automobilim paredzēts LIVE pakalpojumu abonements uz septiņiem gadiem, kas nozīmē, ka vadītājam ir pieejama reāla laika informācija par laika apstākļiem, satiksmi, tuvākajām degvielas uzpildes stacijām un cenām, fotoradariem u.c. Jauno auto drošības prasības savukārt nozīmē, ka Hyundai i30 Fastback N jau no rūpnīcas būs aprīkots ar SmartSense atbalsta sistēmām, kuru vidū ir Forward Collision-Avoidance Assist, Driver Attention Warning, Lane Keeping Assist, High Beam Assist un Intelligent Speed Limit Warning.

Foto: Hyundai
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu