Krievija piegādājusi Sīrijai pretgaisa aizsardzības sistēmu "S-300" (4)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu Foto: Sputnik/Scanpix

Krievija pabeigusi pretgaisa aizsardzības sistēmu "S-300" piegādes Sīrijai, paziņojis Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu. Pēc viņa teiktā, pavisam Sīrijai piegādātas 49 tehnikas vienības, tostarp lokatori, galvenās mērķu noteikšanas sistēmas, vadības mašīnas, kā arī četras raķešu palaišanas iekārtas.

Pēdējās nedēļas laikā Krievijas transportlidmašīnas "An-124" veikušas sešus reisus uz Hmeimimas aviobāzi Sīrijā, kur izvietojušies Krievijas spēki. Tāpat Tartūsas ostā 30.septembrī pienācis konteinerkuģis "Sparta-3", kas pieder Sīrijā izvietoto Krievijas spēku apgādājošajai kompānijai "Oboronloģistika".

Par nolūku nodot Sīrijas rīcībā modernākas zenītraķešu sistēmas Krievija paziņoja pēc tam, kad septembra vidū Izraēlas uzlidojuma laikā Sīrijas režīma pretgaisa aizsardzības sistēma notrieca Krievijas izlūkošanas lidmašīnu "Il-20", nogalinot visus 15 tās apkalpes locekļus.

Maskava arī pavēstīja, ka Krievija sāks traucēt radaru un satelītu signālus, ko saņem kara lidmašīnas, kuras veic uzlidojumus objektiem Sīrijas teritorijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu