Rīt netiksi uz vēlēšanām? Vēl šodien var nodot balsi glabāšanā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

​Šodien, pēdējā dienā pirms Saeimas vēlēšanām, 58 vēlēšanu iecirkņos Latvijā dažas stundas dienā būs iespēja nodot balsi glabāšanā, informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāve Kristīne Bērziņa.

Šo iespēju aicināti izmantot vēlētāji, kuri izceļo uz ārvalstīm īsi pirms vēlēšanām vai kuriem darba dēļ nebūs iespēju nobalsot kādā no vēlēšanu iecirkņiem vēlēšanu dienā.

Šodien nodot balsi glabāšanā varēs no plkst.10 līdz plkst.16.

Iepriekšējo divu dienu pieredze liecina, ka vēlētāji aktīvi izmanto iespēju nodot balsi vēl pirms vēlēšanu dienas. Kopumā pirmajās divās dienās savu balsi glabāšanā nodevuši 15 085 vēlētāji jeb 0,97% no visiem balsstiesīgajiem Latvijas iedzīvotājiem.

Vēlēšanu iecirkņi, kuros var nodot balsi glabāšanā, izveidoti pašvaldībās, kurās ir vismaz 7500 balsstiesīgo. Pašvaldībās, kurās balsstiesīgo skaits ir lielāks par 20 000, šādi iecirkņi iekārtojami ar aprēķinu, lai uz pilniem 20 000 balsstiesīgo būtu viens iecirknis. Iecirkņu sarakstu var atrast CVK interneta mājaslapā.

Savukārt CVK vadībai šodien paredzēta tikšanās ar starptautiskajiem vēlēšanu novērotājiem. Pasākums notiks no plkst.14 Saeimas ēkā Jēkaba 6/8, Baltiešu zālē, 108.telpā.

Vēlēšanu iecirkņi no pirmdienas darbu sākuši dežūrrežīmā, un tur visu nedēļu var iepazīties ar priekšvēlēšanu programmām, kandidātu sarakstiem, ziņām par kandidātiem un balsošanas kārtību.

Vēlēšanu iecirkņos Latvijā līdz 6.oktobrim iespējams pieteikt arī balsošanu atrašanās vietā tiem vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēs nobalsot iecirknī.

13.Saeimas vēlēšanas notiks sestdien, 6.oktobrī, 954 vēlēšanu iecirkņos Latvijā un 121 vēlēšanu iecirknī 45 valstīs. Vēlēšanu iecirkņi balsotājiem būs atvērti no plkst.7 līdz plkst.20 pēc vietējā laika.

Tiesības piedalīties Saeimas vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā ir sasnieguši 18 gadu vecumu. Vēlētāji var balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī Latvijā vai ārvalstīs pēc izvēles.

Lai piedalītos vēlēšanās, nepieciešama Latvijas pilsoņa pase vai Latvijas pilsoņa personas apliecība kopā ar vēlētāja apliecību. Vēlētāji, kuriem ir tikai personas apliecība, vēlētāja apliecību var saņemt bez maksas tajā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes nodaļā Latvijā, kur izsniegta vēlētāja personas apliecība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu