Top 10 dizaina priekšmeti, kurus vērts apskatīt izstādē “Design Isle”

Elza Apse
, Sadaļas Māja redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Šīs nedēļas nogalē Ķīpsalas izstāžu hallē norisinās starptautiskā dizaina izstāde “Design Isle 2018”, kurā var apskatīt Baltijas vadošo dizaineru un dizaina uzņēmumu mēbeles, gaismas ķermeņus, apģērbus, aksesuārus un citus vērtīgus dzīvesstila produktus. Līdz ar izstādi “Design Isle” Ķīpsalā norisinās arī “Baltic Furniture” starptautiskā mēbeļu, interjera un apgaismojuma izstāde, kurā ikviens atradīs iedvesmu mājokļa pārkārtošanai. Lūk, desmit unikāli priekšmeti, kuriem ir vērts pievērst uzmanību abās izstādēs.

Foto: Mārtiņš Otto

Galda virsma no raupjiem koka dēļiem un polimēra sveķu izlējuma

Ar polimēra sveķiem izlietas mēbeles pēdējos gados ir kļuvušas par īpaši pieprasītu interjera priekšmetu. Polimēra sveķu īpašības ļauj meistariem izveidot unikālas mēbeles ar neordināru formu, nolīdzināt neregulāras virsmas kādam citam materiālam, piemēram, kokam, un iekapsulēt smalku reljefu, piemēram, iekapsulēt meža ainavas imitāciju uz koka dēļa. Arī šogad Ķīpsalas izstādē ir apskatāmas mēbeles, kurās apvienoti neapstrādāti koka dēļi ar gludu polimēra sveķu izlējumu.

Foto: Mārtiņš Otto

Lampas, kas pilda arī šampanieša spaiņa funkciju

Daudzfunkcionālas mēbeles un aksesuāri mūsdienās ir visai vitāls interjera elements – šāda veida priekšmeti ietaupīs vietu telpā, kā arī to izmantošana ir ērtāka un ekonomiskāka – nav jāiegādājas divi vai vairāki atsevišķi priekšmeti. Izstādē apskatāmās stāvlampas lieliski iederēsies restorānu un savrupmāju interjerā – tās noderēs gan kā gaismas avots, gan kā šampanieša spainis vai puķupods uz tumšajām terasēm.

Foto: Mārtiņš Otto

Alternatīva klasiskajām metāla izlietnēm

Metāla izlietnes nu jau ilgāku laiku ir kļuvušas par visai garlaicīgu un novecojušu virtuves interjera priekšmetu. Šā brīža interjera tendences paredz, ka izlietnēm, plīts virsmām un citiem sīkumiem ir vizuāli jāsaplūst, radot vienmērīgu un plūstošu virtuves virsmu. Apskati plašo virtuves izlietņu klāstu – šeit ir pieejamas melnas, bēšas un citu krāsu mākslīgā granīta izlietnes, kas pielāgosies jebkurai virtuves virsmai.

Foto: Mārtiņš Otto

90. gadi atgriezušies – pupu maisi it visur

Pupu maisi savulaik bija ārkārtīgi populārs interjera priekšmets, kas pēdējos gados bija teju vai pazudis no aprites, taču nu tie sāk atgriezties ar joni. Izstādē apskati vairākas pupu maisu variācijas – maisus, kas līdzināsies milzu spilveniem, ierastiem atpūtas krēsliem vai būs radīti iemīļotajā pupu maisu formā.

Foto: Mārtiņš Otto

Lidojošās spuldzes

Ja vēlies interjera priekšmetu, kas pildīs dekoratīvās funkcijas un radīs pārsteiguma momentu, pievērs uzmanību lidojošajām spuldzēm. Šie unikālie gaismekļi ir veidoti no parastai spuldzei līdzīgas lampas un tās pamatnes, kas spuldzi no tās atgrūž ar magnētismu un rada lidojošas spuldzes ilūziju.

Foto: Mārtiņš Otto

Atpūtas krēsls, kas aizstās gleznas

Lai atsvaidzinātu blāvas istabas interjeru un piešķirtu tam neatkārtojamu izskatu, dizaineri iesaka izvēlēties nelielas krāsainas mēbeles, kas izcelsies uz telpas vienmuļā fona un acumirklī piesaistīs viesu uzmanību. Šāda mēbele varētu būt krāsaini atpūtas krēsli un pufi, kas jebkurā telpā ieviesīs draisku krāsu spēli un pat aizstās košus mākslas darbus uz sienām.

Foto: Mārtiņš Otto

Mūziķa Igo apgleznotie trauki

Šogad izstādē “Design Isle” ir apskatāmi trauki un citi dizaina priekšmeti ar mūziķa Igo zīmējumiem. Interesanti, ka šā gada trauku kolekcijai dziedātājs iedvesmu guvis no kādas iepriekšējo gadu izstādes apmeklētāja, kas mūziķim īpaši pasūtījis uzzīmēt krūzītes ar skudras attēliem. Tad nu šogad izstādē ir redzamas gan tējas krūzes, gan lieli un mazi šķīvji, gan bļodas ar Igo zīmētām skudrām.

Foto: Mārtiņš Otto

Šūti bumbu baseini bērniem

Bērniem pieaugot, lielveikalu bumbu baseinos rodas tās labākās atmiņas – rotaļāšanās mīkstajās plastmasas bumbiņās, mētāšanās un peldēšanās vienmēr atnes neviltotu jautrību. Nu šādi nelieli baseini var būt bērnistabas centrālais izklaides objekts. Izstādē apskatāmie baseini ir ražoti Latvijā – pats baseins ir šūts no mīkstas kokvilnas, bet tā malas veido stingrs porolons. Baseinus ir iespējams piepildīt ar pašu izvēlētas krāsas bumbiņām, kas atšķirībā no lielveikalu rotaļu laukumu košajām bumbām ir pieejamas maigos toņos, piemēram, gaiši zilā, bēšā, rozā, sudrabainā, pērļu baltā vai gaiši zaļā krāsā.

Betona mēbeles

Šodien industriālais dizains ir īpaši aktuāls un viennozīmīgi drosmīgs interjera dizaina novirziens, kurā pārsvarā tiek izmantotas metāla detaļas, atsegti koka dēļi ķieģeļi uz sienām, raupjas un smagnējas mēbeles. Pateicoties industriālā dizaina aktualitātei, pēdējos gados modē ir nākušas betona mēbeles. Pretēji stereotipiem, šīs mēbeles nav smagnējas un vēsas – tieši otrādi, cementa mēbeles atšķirībā no akmens virsmām pielāgosies istabas temperatūrai, cementa kārta var būt plāna un neradīt smaguma iespaidu.

Foto: Mārtiņš Otto

Milzu šūpuļkrēsli

Milzīgi šūpuļkrēsli būs ne tikai neatkārtojams interjera priekšmets, bet arī ērts un patīkams telpas papildinājums. Šādi krēsli iederēsies gan uz terases, gan arī pie lielāka grāmatu skapja un loga – ieritinies milzu šūpuļkrēslā, lasi grāmatu un ļauj krēslam tevi relaksēt. Krēsliem ir pieejamas vairākas formas, krāsas un izmēri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu