Latvijas karavīri Afganistānā un Mali visvairāk atbalstījuši VL-TB/LNNK un "KPV LV"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Karavīri un zemessargi starptautiskajās operācijās Afganistānā un Mali 13.Saeimas vēlēšanās visvairāk balsis atdevuši par politiskajām partijām VL-TB/LNNK un "KPV LV", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā statistika.

Afganistānā kopumā balsojuši 49 karavīri, no urnās iemestajām zīmēm derīgas bija 48.

Visvairāk jeb 34,69% karavīru Afganistānā nobalsojuši par VL-TB/LNNK, otrā vietā atstājot "KPV LV" ar 20,41%. Šīm partijām seko Zaļo zemnieku savienība par kuru savu balsi atdevuši 16,33% misijā esošie karavīri. 8,16% balsojuši par Jauno konservatīvo partiju (JKP). Savukārt 6,12% militāristu balsi atdevuši gan par Latvijas Reģionu Apvienību (LRA), gan par Jauno Vienotību. Pa 2,04% saņēmuši "Progresīvie", "No sirds Latvijai" un "Attīstībai/Par!".

Turpretim Mali nobalsojuši 15 karavīri. 60% no armijniekiem balsi atdevuši "KPV LV", savukārt 13,33% izvēlējušies gan "Attīstībai/Par!", gan LRA, gan Jauno Vienotību.

Vēlēšanu iecirkņi bija izveidoti Afganistānā un Mali. Pārējās operācijās dienošajiem, tostarp, Irākā izvietotajiem bija iespēja balsot pa pastu vai doties atvaļinājumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu