Turpinās sarunas par jaunās valdības veidošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Republikas Ministru kabineta sēžu zāle.
Latvijas Republikas Ministru kabineta sēžu zāle. Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešdien turpinās sarunas par valdības veidošanu, kurās iniciatīvu uzņēmušās JKP un "KPV LV".

Plkst. 11 "KPV LV" birojā notiks "KPV LV" un partiju apvienības "Attīstībai/Par!" pārstāvju tikšanās.

Savukārt JKP šodien savā birojā tiksies ar pašreizējās valdības koalīcijas partijām. Plkst. 8.40 sākās JKP tikšanās ar nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK).

Plkst. 12 notiks sarunas ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), bet plkst. 16 - ar "Jauno Vienotību".

Atšķirībā no politiskā spēka "KPV LV", Jaunajai konservatīvajai partijai nav iebildumu pret to, ka valdības veidošanas sarunās Zaļo un zemnieku savienību pārstāvēs arī Saeimā neievēlēti cilvēki.

Kā ziņots, "KPV LV" atteikusies doties uz valdības veidošanas sarunām ar ZZS, ja apvienību tajās pārstāvēs cilvēki bez tautas mandāta. "KPV LV" nav apmierināta, ka ZZS sarunām deleģējusi arī jaunajā Saeimā neievēlētos Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētāju Augustu Brigmani un Latvijas Zaļās partijas valdes priekšsēdētāju Edgaru Tavaru.

Kā ziņots, otrdien notika JKP divpusējās sarunas ar "KPV LV" un vēlāk - ar "Attīstībai/Par!".

JKP premjerministra kandidāts Jānis Bordāns šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" atzina, ka  "KPV LV" vakar notikušajās partiju sarunās ar Jauno konservatīvo partiju bijusi vairāk vērsta uz sadarbību nekā partija "Attīstībai/Par!".

Bordāns, komentējot vakar notikušās partiju sarunas, atzina, ka neviena no līdz šim satiktajām partijām nav bijusi vērsta uz konfrontāciju, bet gluži pretēji - uz sadarbību, jo sarunās dominējusi nostāja, ka valdība ir jāveido kopā.

Tomēr politiķis bija pārsteigts, ka uz sadarbību vairāk bijusi vērsta "KPV LV" nekā "Attīstībai/Par!", kas iezīmējies mazās niansēs, bet ne pašās aktuālākajās.

Valdības veidošana pagaidām rit piesardzīgi, un pēc pirmās sarunu dienas vēl nav iezīmējušās konkrētākas koalīcijas aprises.

Saskaņā ar vēlēšanu rezultātiem "Saskaņa" nākamajā parlamentā ieguvusi 23 deputātu vietas, "KPV LV" un JKP - pa 16, "Attīstībai/Par" un VL-TB/LNNK - pa 13, ZZS - 11, bet "Jaunā Vienotība" - astoņas deputātu vietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu