JKP ir gatava sarunām arī ar Saeimā neievēlētajiem ZZS pārstāvjiem (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jaunās konservatīvās partijas pārstāvji - valdes priekšsēdētājs, premjera amata kandidāts Jānis Bordāns un Juta Strīķe
Jaunās konservatīvās partijas pārstāvji - valdes priekšsēdētājs, premjera amata kandidāts Jānis Bordāns un Juta Strīķe Foto: Paula Čurkste/LETA

Atšķirībā no politiskā spēka "KPV LV" Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) nav iebildumu pret to, ka valdības veidošanas sarunās Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) pārstāvēs arī Saeimā neievēlēti cilvēki, aģentūru LETA informēja JKP premjera amata kandidāts Jānis Bordāns.

Jau ziņots, ka "KPV LV" atteikusies doties uz valdības veidošanas sarunām ar ZZS, ja apvienību tajās pārstāvēs cilvēki bez tautas mandāta. "KPV LV" nav apmierināta, ka ZZS sarunām deleģējusi arī jaunajā Saeimā neievēlētos Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētāju Augustu Brigmani un Latvijas Zaļās partijas valdes priekšsēdētāju Edgaru Tavaru.

Savukārt JKP premjera amata kandidāts Bordāns aģentūrai LETA norādīja, ka viņa partijas uzstādījums ir nerunāt par valdības veidošanu ar tiem politiķiem, kuri vispār nav kandidējuši vēlēšanās. Gan Brigmanis, gan arī Tavars 13. Saeimas vēlēšanās startēja no ZZS saraksta, līdz ar to Bordāns nesaskata iemeslus, kādēļ šie abi politiķi nevarētu piedalīties pirmajās savstarpējās valdības veidošanas sarunās. JKP tikšanās ar ZZS plānota šodien plkst.12.

Kā ziņots, ZZS nepakļausies "KPV LV" uzstādījumam un nemainīs dalībai valdības veidošanas sarunās deleģētos cilvēkus. ZZS šajās sarunās pārstāvēs 13. Saeimā ievēlētais apvienības valdes priekšsēdētājs Armands Krauze, kā arī jaunajā parlamentā neievēlētie Brigmanis un Tavars. Ņemot vērā minēto, valdības veidošanas sarunas starp "KPV LV" un ZZS pagaidām varētu nenotikt.

Politologs Ojārs Skudra aģentūrai LETA iepriekš pauda, ka šāds "KPV LV" solis varētu būt saistīts ar ieceri noskaidrot, vai Bordāns ir labs sarunu vedējs. "Pēdējās diskusijas Latvijas televīzijā nepārprotami liecina, ka visiem bez izņēmuma ir izdevīgi, ka Bordāns ir tas, kurš uzņemas iniciatīvu un sāk sarunas. No politiskā teātra viedokļa rodas jautājums, vai Bordāns runās ar Brigmani un Tavaru? Tā spēle ir drusku demagoģiska, bet arī konsekventa. Bordānam ir jāņem vērā šis gājiens, un loģiski, ka viņam kā sarunu vedējam tas būs jāpamato, kādēļ tiek vai netiek vestas sarunas ar ZZS. Tas zināmā mērā ir mēģinājums patestēt Bordānu kā sarunu vedēju," norādīja Skudra.

13.Saeimā no "Saskaņas" ievēlēti 23 deputāti, no "KPV LV" un JKP pa 16 deputātiem, no "Attīstībai/Par!" un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK pa 13 deputātiem, no ZZS 11 deputāti, bet "Jaunā Vienotība" parlamentā tikusi pie astoņiem mandātiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu