Izveidots jauns Rīdzinieka kartes un Skolēna e-kartes dizains (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Rīgas satiksmes" Klientu apkalpošanas un komunikācijas daļas vadītājs Viktors Zaķis
"Rīgas satiksmes" Klientu apkalpošanas un komunikācijas daļas vadītājs Viktors Zaķis Foto: Sintija Zandersone/LETA

Uz SIA "Rīgas satiksme" Rīdzinieku kartēm un Skolēnu e-kartēm turpmāk būs attēlotas Rīgas atslēgas, nevis ģerbonis, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis.

Patlaban ir izgatavotas 50 000 jaunā dizaina Rīdzinieka kartes un 40 000 Skolēna e-kartes. Klienti, kuri pirmo reizi noformēs Rīdzinieka karti vai Skolēna e-karti, uzreiz varēs saņemt jaunā izskata kartes. Savukārt klientiem, kuru rīcībā ir iepriekšējā dizaina kartes, nav jāsteidzas ar to nomaiņu, jo tās būs derīgas līdz kartes derīguma termiņa beigām un to nomaiņa notiks pēc nepieciešamības. Atjaunotās kartes klientiem tiek izsniegtas sākot ar šo nedēļu.

Pirmo reizi Rīdzinieka karte izdota 2013.gada 19.novembrī, un sākotnēji tās dizainā tika izmantots pašvaldības oficiālais simbols, kas ir ģerbonis ar vairoga turētājiem. Kā norādīja Zaķis, "jaunais izskats ir askētiskāks, un tajā iekļauts Rīgas vienojošais logotips - sakrustotās atslēgas."

Savukārt Skolēna e-karte pirmo reizi tika izdota 2012.gada 15.augustā, un arī uz šīs kartes līdz šim bija attēlots Rīgas lielais ģerbonis.

Dizaina maiņa saistīta ar izmaiņām saistošajos noteikumos par Rīgas pilsētas simboliku, kas regulē Rīgas karogu un ģerboņa lietošanas kārtību.

Zaķis skaidroja, ka karšu dizaina maiņa papildus izmaksas nerada, kā arī nekādā veidā neietekmē to saņemšanas vai lietošanas nosacījumus.

Rīdzinieka karte ir rīdzinieka statusu apliecinošs dokuments, kas nodrošina daudzfunkcionālas lietošanas iespējas, un tā pienākas personām, kuras ir deklarējušās Rīgā vai kurām pieder īpašums Rīgā.

Skolēna e-karte Rīgā pilda skolēna apliecības funkciju un pienākas Rīgas vispārizglītojošo skolu 1.-12.klases audzēkņiem, kā arī Rīgā deklarētiem skolēniem, kuri apmeklē mācību iestādes ārpus pilsētas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu