VL-TB/LNNK pēc valdības izveidošanas aicinās latviskās partijas domāt par sadarbību uz Rīgas domes vēlēšanām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pēc nākamās valdības izveidošanas aicinās latviskās partijas domāt par sadarbību uz Rīgas domes vēlēšanām, kas gaidāmas pēc 2,5 gadiem, laikrakstam "Diena" izteicies partijas līderis Raivis Dzintars.

Dzintara vērtējumā, pēdējās Rīgas domes vēlēšanas esot bijušas viena no lielākajām latvisko partiju neveiksmēm, jo bijis iespējams startēt citādi. Kā ziņots, šajās vēlēšanās latviskās partijas atņēma daļu balsu Rīgas mēram Nilam Ušakovam (S), taču varu pārņemt nespēja.

"Protams, pašlaik prioritāte ir izveidot valdību, bet, kad valdība tiks izveidota, VL-TB/LNNK noteikti aicinās lielākās latviskās partijas kopā, mudinot jau savlaicīgi domāt par iespējamu sadarbību uz Rīgas domes vēlēšanām," teicis Dzintars. "Pašlaik tam jāsāk likt pamatus, jo iecere par vienu lielu sarakstu kā alternatīvu pašreizējai domes vadībai ir īstenojama."

"Mums ir bijis pietiekami daudz pierādījumu tam, ka pa vienam tur neko nevar panākt. Ja no sešām partijām apvienojas pa pārīšiem un startē trīs partijas, sinerģija neveidojas. Kad cilvēki redz, ka apvienojas visi, ir viens reāls mēra kandidāts, viņi arī notic, ka te ir reāla alternatīva," izteicies Dzintars un apgalvojis, ka tieši tāpēc, ka vienošanos par kopīgu startu vēlēšanās nepanāca "visas nopietnās tā sauktās latviskās partijas", VL-TB/LNNK nav atsaukusies "Vienotības" sadarbības piedāvājumam iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu