Mūsdienu deja – gracioza, mežonīga, ekscentriska. Domāta TEV!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Stāvēt uz galvas, sastingt lēcienā, uz mirkli kļūt par baleta zvaigzni, griezties mežonīgā ritmā. Apgūt mūsdienu dejas var ikviens – arī tie, kas nekad nav dejojuši, saka mūsdienu deju skolas “Dance of street” direktors Oļegs Pavlovs. Dejošana, apvienojot fitnesa elementus, grāciju un aizraujošu laika pavadīšanu, kļūst par aktīva dzīvesveida jauno trendu.

Lai gan mūsdienu deju nodarbības visbiežāk apmeklē tie pieaugušie dejotāji, kuri dejojuši bērnībā vai agrā jaunībā, Latvijas mūsdienu deju skolas “Dance of street” pierdze liecina, ka savu deju stilu var atrast jebkurā vecumā, arī tad, ja “lācis uz kājas uzkāpis”.

Deja ir veids, kā stiprināt ķermeni, celt pašapziņu, iegūt jaunus draugus un izvairīties no depresijas.

Padzen skumjas, iegūsti jaunus draugus!

“Mūsdienu dejas ir piemērotas ne tikai bērniem un jauniešiem, bet arī pieaugušajiem – pat vēlamas,” pārliecināts Latvijas mūsdienu deju skolas “Dance of street” direktors Oļegs Pavlovs. Viņa skatījumā dejas ir ne tikai fiziskas nodarbības, bet arī laba iespēja izpausties radoši, paaugstināt pašnovērtējumu un pat izvairīties no depresijas. Katrs pēc sava laika un prioritāšu iespējām dejām var atvēlēt nedēļā divas līdz trīs nodarbības. Daudziem deju nodarbību apmeklēšana ļauj iegūt jaunus draugus ārpus ierastās vides vai sociālajiem tīkliem. Pieaugot dejošanas prasmēm, daudzi piedalās kopīgos pasākumos un konkursos. Deju skola paver iespējas jauniem iespaidiem, neredzētu vietu apmeklējumam.

Foto: publicitātes

Pasaules mūsdienu deju jaunāko stilu tendences zibenīgi sasniedz arī Latviju, cilvēkus interesē televīzijā, internetā redzētais, tādēļ nav brīnums, ka pašreiz ir pieprasījums pēc Afro Fusion, Afro House, Experimental dance, Flex dance, Shufle dance, Dancehall deju stila nodarbībām, apstiprina Oļegs Pavlovs.

Viena no Latvijas mūsdienu deju skolas “Dance of street” trenerēm Jekaterina Larčika specializējas deju stilā “Dancehall” – viņu piesaista kustību daudzveidība, mūzika, kā arī šai dejai raksturīgā kultūra. Tā ir deja, kas raksturo Jekatarinu.

Daudzi Latvijā šobrīd aizraujas, piemēram, ar Vouge un Experimental deju stilu.

Blakus dejo uzacu meistare un apdrošināšanas brokere

“Visvairāk nāk cilvēki, lai iemācītos dejot – skaisti kustināt savu ķermeni! Tā ir fiziska nodarbība. Manuprāt, nākt uz dejām ir interesantāk nekā vienkārši iet uz sporta zāli,” saka trenere Jekatarina Larčika

Foto: publicitātes

Jekaterina ir pārliecināta, ja kāds vai kāda vēlas dejot, šķēršļu nav. Kādā darbadienas vakarā var paņemt ērtu tērpu un atnākt uz bezmaksas iepazīšanās nodarbību, un tad jau vēlāk treneris palīdzēs izvēlēties atbilstošu deju stilu. Pēc pirmā treniņa kļūst saprotams, vai konkrētās dejas slodze jaunam apmeklētājam ir piemērota.

Var gadīties, ka jāsāk ar kaut mierīgāku, pakāpeniski palielinot deju slodzi un tempu.

Jārēķinās, ka gadiem ejot, veselība arī liek par sevi manīt. Ja ilgstoši nav nekas fiziski darīts, tad dejošana jāuzsāk pakāpeniski, iesaka Jekatarina.

Bieži vien ir tā, ka vienā zālē dejo mamma, bet otrā meita – dejas kļūst par kopēju aizraušanos, ir jaunas tēmas sarunām, kopīga tērpu iegāde, došanās uz treniņu.

Pie Jekatarinas dejo galvenokārt sievietes, un treniņos, uzstāšanās reizēs neviens nepateiks, ko katra no viņām dara ikdienā. Kāda no Jekatarinas audzēknēm ir interjera dekoratore, vēl cita uzacu kopšanas meistare vai biroja darbiniece, piemēram, apdrošināšanas brokere.

Foto: publicitātes

Latvijas mūsdienu deju skolas “Dance of street” audzēkņi bērnu un pieaugušo grupās pie Latvijas vadošajiem “Show dance”, “Hip-hop dance”, “Break dance” un citu stilu treneriem jau 26 gadus apgūst deju pamatus, stiprina fizisko sagatavotību, uzstājas pasākumos, kā arī ar panākumiem startē sacensībās. Viens no Latvijas mūsdienu deju skolas “Dance of street” audzēkņu lielākajiem izaicinājumiem ir sagatavoties Latvijas atklātajam čempionātam un Latvijas atklātajai kausa izcīņai ielu dejās, kas katru gadu Rīgā pulcē vairākus tūkstošus pašmāju un ārvalstu dejotājus.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu