"Maxima": esam pārsteigti par slimnīcas komunikācijas veidu (5)

papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs / LETA

Mazumtirgotājs "Maxima Latvija" lielveikala izveidē blakus Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) novietnei "Gaiļezers" gatava ņemt vērā slimnīcas vēlmes, aģentūrai LETA sacīja "Maxima Latvija" valdes loceklis Jānis Vanags, komentējot iepriekš slimnīcas vadības paustās bažas medijiem, ka lielveikala izveide apgrūtinās brīvu piekļuvi stacionāram.

Viņš arī pauda izbrīnu, ka slimnīcas vadība attiecīgo jautājumu risina ar mediju starpniecību, nevis klātienes sarunās ar "Maxima Latvija". "Esam izbrīnīti par slimnīcas vadības komunikācijas formu un pieeju, izvēloties jautājumus, kas skar pacientu un sabiedrības intereses, risināt pastarpināti caur medijiem, nevis konstruktīvās klātienes sarunās," teica Vanags.

Viņš minēja, ka šogad 13.septembrī, pēc "Maxima Latvija" iniciatīvas, notika tikšanās ar slimnīcas vadību, lai pārrunātu šīs degradētās privātās teritorijas labiekārtošanas plānus un ieceres, lai, attīstot "Maxima" veikalu, sakārtotu esošo infrastruktūru un transporta plūsmu, izveidotu stāvvietu, kā arī nodrošinātu vēlamo sortimentu slimnīcas pacientiem, personālam un tuvējās apkaimes iedzīvotājiem. Taču no turpmākām tikšanām slimnīcas vadība izvairījusies.

"Kopš 13.septembra mēģinājām vienoties par atkārtotu tikšanos ar slimnīcas vadību, lai uzklausītu konkrētus slimnīcas plānus un vēlmes un projekta gaitā varētu ņemt vērā visu pušu intereses un vajadzības. Diemžēl slimnīcas vadība ilgstoši izvairījās no komunikācijas un pēdējā brīdī atcēla tikšanos. Vēlamies jau tuvākajā laikā iepazīties ar konkrētiem slimnīcas attīstības plāniem un saprast slimnīcas vadības priekšlikumus risinājumiem, lai tiktu ņemtas vērā sabiedrības, pacientu un ārstu intereses," teica Vanags.

Pēc "Maxima Latvija" pārstāvja minētā, "Maxima Latvija" ir noslēgusi pirkuma līgumu par zemes iegādi blakus RAKUS, kur pašlaik atrodas iežogota degradēta stāvvieta ar atsevišķām nojumēm 90.gadu arhitektūras stilā, lai tajā attīstītu "Maxima" veikalu.

Savukārt RAKUS pārstāve Inguna Potetinova aģentūrai LETA norādīja, ka slimnīca kategoriski noraida pārmetumus par izvairīšanos no sarunām ar "Maxima Latvija" pārstāvjiem. "Par to nevar būt nekādas runas situācijā, kas prasa rast iespējami pozitīvāku risinājumu slimnīcai un pacientiem," viņa teica.

Potetinova sacīja, ka pēdējā tikšanās, kas bija plānota pagājušajā nedēļā, tiešām tika atcelta neplānotu iemeslu dēļ, kā tas mēdz gadīties, tāpēc slimnīca piedāvāja to pārcelt uz šo nedēļu, taču piedāvātais laiks nederēja "Maxima Latvija" pārstāvjiem un viņi lūdza to pārcelt uz nākamo nedēļu. "Šādas runas neatbilst patiesībai - vairākkārt esam mēģinājuši saskaņot tikšanās laikus. Ļoti ceram, ka turpmākajās sarunās mums izdosies rast abpusēju sapratni un nonākt pie risinājuma, kas atbildīs visas sabiedrības interesēm," teica slimnīcas pārstāve.

Iepriekš laikraksta "Latvijas Avīze" pielikums "Latvijas Bizness" vēstīja, ka uz privātas zemes blakus RAKUS novietnei "Gaiļezers" plānots būvēt lielveikalu "Maxima", taču slimnīcas vadība ir nobažījusies, ka tas apgrūtinās brīvu piekļuvi stacionāram.

Zeme, uz kuras uzbūvēts stacionārs "Gaiļezera", kā arī teritorija ap to pieder vairākiem privātīpašniekiem. Kopējā šīs zemes platība ir aptuveni pieci hektāri, bet lielveikalu iecerēts būvēt uz zemesgabala 0,73 hektāru platībā, kas novietots kreisajā pusē no galvenās ieejas slimnīcas teritorijā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Maxima Latvija" apgrozījums pērn bija 723,054 miljoni eiro, kas ir par 4,2% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa palielinājās par 93,9%, sasniedzot 23,224 miljonus eiro.

"Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V". Uzņēmuma veikalu tīklu veido četru formātu 158 tirdzniecības vietas - pieci "Maxima XXX", 24 "Maxima XX", 127 "Maxima X" un divi "Maxima Express".

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu