Putins Maskavā uzņems Itālijas premjerministru

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien uzņems vizītē Itālijas premjerministru Džuzepi Konti, kurš paudis vēlmi stiprināt attiecības ar Maskavu.

Itālijas valdošās populistu partijas atbalsta Krievijai piemēroto Eiropas Savienības (ES) sankciju atcelšanu, un Itālijas valdība nonākusi konfliktā ar Briseli jautājumā par jauno Itālijas budžetu.

Jau vēstīts, ka Eiropas Komisija (EK) otrdien sanāksmē Strasbūrā nolēma noraidīt Itālijas populistu valdības izstrādāto valsts budžeta projektu un aicināt to pārstrādāt. Pārstrādātais budžeta projekts Itālijai jāiesniedz EK trīs nedēļu laikā.

Itālijas galēji labējais vicepremjers un iekšlietu ministrs Mateo Salvīni pagājušajā nedēļā kritizēja Krievijai noteiktās starptautiskās sankcijas un sacīja, ka atšķirībā no dažām ES dalībvalstīm Krievijā viņš jūtoties kā mājās.

Konte jūnijā bija vienīgais, kurš atbalstīja ASV prezidenta Donalda Trampa ierosinājumu atjaunot Krieviju G7, no kurienes tā tika izslēgta pēc Ukrainai piederošās Krimas pussalas okupācijas.

Itālijā pie varas esošās populistu partijas agrāk ir apšaubījušas NATO militārās kampaņas un aicinājušās veidot draudzīgas attiecības ar Krieviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu