Aviopasažieru skaits līdz 2037.gadam dubultosies

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Starptautisko aviokompāniju pasažieru skaits līdz 2037.gadam dubultosies un sasniegs 8,2 miljardus, šo izaugsmi galvenokārt veicinot Āzijas un Klusā okeāna reģionam, prognozē Starptautiskā Gaisa satiksmes asociācija (IATA).

Vienlaikus asociācija gan brīdina, ka protekcionisma pasākumi šo kāpuma tempu varētu palēnināt.

IATA prognozē, ka, salīdzinot ar pašreizējo starptautisko aviokompāniju pārvadāto pasažieru skaitu 4,1 miljarda apmērā, gaisa satiksmes pasažieru plūsma ik gadu pieaugs par 3,5%.

"Aviācijas nozare piedzīvo izaugsmi, un tas pasaulei nodrošina milzu ieguvumus. Gaisa pasažieru plūsmas dubultošanās nākamajos 20 gados var pasaulē atbalstīt 100 miljonus darbavietu," skaidro IATA.

Vairāk nekā pusi no gaisa satiksmes pasažieru plūsmas pieauguma nodrošinās Āzijas un Klusā okeāna reģions, bet Ķīna 21.gadsimta 20.gadu vidū pārspēs ASV un kļūs par lielāko gaisa satiksmes pasažieru tirgu, prognozē asociācija.

Tikmēr trešajā vietā ierindosies Indija, kurai sekos Indonēzija un Lielbritānija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu