Mārtiņa Bunkus brālis nāk klajā ar paziņojumu (15)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Administratora brālis Kristaps Bunkus preses konferencē informē par nogalinātā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus ģimenes turpmāko rīcību, lai sekmētu un panāktu slepkavības izmeklēšanas rezultātu.
Administratora brālis Kristaps Bunkus preses konferencē informē par nogalinātā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus ģimenes turpmāko rīcību, lai sekmētu un panāktu slepkavības izmeklēšanas rezultātu. Foto: LETA/Edijs Pālens.

Nogalinātā advokātā un maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus ģimene ir izveidojusi nodibinājumu "Justice for Mārtiņš Bunkus", kura mērķis, cita starpā ir veicināt Mārtiņa Bunkus slepkavības atklāšanu, šodien notikušajā preses konferencē paziņoja nelaiķa brālis Kristaps Bunkus. Uzņēmumu reģistra elektroniskajā datubāzē gan šāds nodibinājums vēl nav atrodams, liecina "Firmas.lv" dati.

Kristaps Bunkus skaidroja, ka nodibinājums tiks finansēts ar Bunkus ģimenes līdzekļiem un ar tā palīdzību ir paredzēts piedāvāt sniegt Valsts policijai (VP) dažāda veida atbalstu izmeklēšanas gaitas veicināšanai.

Kā piemēru potenciālai sadarbībai ar VP nelaiķa brālis minēja palīdzību analizēt izņemtos videoreģistratoru datus, kuros, iespējams, varētu redzēt slepkavības veicējus.

Preses konferences ievadā Kristaps Bunkus padziļināti norādīja, ka viņa ieskatā VP un valsts amatpersonu komunikācija ar bojā gājušā ģimeni un sabiedrību ir bijusi ļoti vāja. Tāpat Kristaps Bunkus VP pārmeta neprasmīgas darbības nozieguma vietā, tostarp pieaicinot policijas kadetus sākotnējā izmeklēšanā, un novēlotu liecinieku un sabiedrības piesaisti.

Nelaiķa brālis arī norādīja, ka Bunkus ģimene līdz šim nav traucējusi vai ietekmējusi izmeklēšanas gaitu, kā arī nav kritizējusi VP darbu. Taču pēc ilgākiem amatpersonu solījumiem viņi nav pārliecināti par jebkādu progresu. Ģimenes ieskatā valda politiskā vienaldzība par amatpersonas slepkavību.

Komentējot "Bunkus advokātu biroja" izsludināto atlīdzību par informāciju, kas varētu veicināt Mārtiņa Bunkus slepkavības atklāšanu, viņa brālis sacīja, ka netika saņemta nekāda būtiska, izmeklēšanu veicinoša informācija.

Jau ziņots, ka Bunkus tika nošauts 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess. Izmeklēšanas pamatversija ir, ka noziegums paveikts saistībā ar upura profesionālo darbību.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu