Pasaules miljardieri kļūst bagātāki rekordātrā tempā (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules bagātnieku turība pagājušajās gadā vairojusies rekordlielos apjomos, bet Ķīnā ik nedēļu radušies divi jauni miljardieri, piektdien paziņoja Šveices banka UBS un auditorfirma PwC.

Miljardieru bagātība pērn piedzīvojusi jebkad lielāko pieaugumu - par 19% līdz 8,9 triljoniem dolāru (7,8 triljoniem eiro), kuru savā starpā dala 2158 personas.

Taču ķīniešu miljardieri savu bagātību vairojuši teju divas reizes straujāk, tā  pieaugusi par 39% līdz 1,12 triljoniem dolāru (980 miljardiem eiro).

"Pēdējā desmitgadē ķīniešu miljardieri ir izveidojuši dažas no pasaules lielākajām un veiksmīgākajām kompānijām, paaugstinājuši dzīves standartus," pavēstīja UBS pārstāvis. "Taču tas ir tikai sākums. Ķīnas milzīgais iedzīvotāju daudzums, tehnoloģiju inovācijas un ražīgums kombinācijā ar valdības atbalstu sniedz bezprecedenta iespējas personām ne tikai būvēt uzņēmumus, bet arī uz labo pusi mainīt cilvēku dzīvi."

Kā norādīts kompāniju ziņojumā, Ķīnā katru nedēļu bagātnieku pulkam pievienojušies divi jauni miljardieri, bet visā Āzijā - vairāk nekā trīs nedēļā.

Amerikas reģionā miljardieru bagātība pieauga lēnāk - par 12% līdz 3,6 triljoniem dolāru (3,15 triljoniem eiro), bet ASV par miljardieriem pērn kļuvuši 53 cilvēki, salīdzinot ar 87 pirms pieciem gadiem.

Valūtas kursa dēļ Eiropas miljardieru bagātība pērn pieauga par 19%, lai gan miljardieru skaits pieauga par tikai 4% līdz 414.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu