Navaļnijs pieprasa konfiscēt Krievijas Nacionālās gvardes virspavēlnieka nozagto vasarnīcu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas opozīcijas līderis un Korupcijas apkarošanas fonda izveidotājs pieprasījis valsts institūcijām konfiscēt Nacionālās gvardes virspavēlnieka, ģenerāļa Viktora Zolotova vasarnīcu, kas iepriekš bijusi valsts īpašumā, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Kā savā “YouTube” kanālā pavēstīja Navalņijs, Korupcijas apkarošanas fonds vērsies valsts aktīvu kompānijas "Rosimušestvo" Maskavas apgabala pārvaldē ar prasību veikt pārbaudi un konfiscēt Zolotova vasarnīcu Maskavas apgabala ciematā Malaja Kalčuga.

“Es uzskatu, ka ģenerālim Zolotovam ir jāatdod sava vasarnīca. Ne jau man, protams. (..) Mēs sākam publisku cīņu par to, lai Zolotova vasarnīca, kuru viņš absolūti prettiesiski piesavinājies – faktiski nozadzis valstij – tiktu atgriezta valsts īpašumā,” norāda Navaļnijs.

Navaļnijs savā uzrunā arī uzsver, ka viņš viņš visus Zolotova īpašumus uzskata par nelikumīgu iedzīvošanos.

Kā vēstīts, septembrī Zolotovs septembrī izaicināja Navaļniju uz dueli, piesolot no viņa “izklapēt karbonādi”.

Šādi Zolotovs reaģēja uz Navaļnija vadītā fonda veikto izmeklēšanu, kas atklāja korupciju Nacionālās gvardes iepirkumos.

Laikā, kad Navaļnijs tika izsaukts uz dueli, viņš atradās apcietinājumā.

Pēc atbrīvošanas no apcietinājuma viņš pieņēma Zolotova izaicinājumu, piedāvājot sarīkot debates tiešraidē kādā no Krievijas federālajiem televīzijas kanāliem.

Zolotovs no šā piedāvājuma atteicās, skaidrojot, ka viņš Navaļniju esot izaicinājis uz kaut ko pavisam citu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu