"Latvijas lielākā ķirbja čempionātā" smagākais ķirbis svēris 574 kilogramus (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/Zanda Seņkova

Šogad "Latvijas lielākā ķirbja čempionātā" smagākais ķirbis, kas svēra 574 kilogramus, piederēja Neimaņu ģimenei no Kuldīgas novada, informē mazumtirgotāja "Maxima Latvija" Korporatīvo attiecību departamenta direktors Jānis Beseris.

Čempionāta otro vietu ieņēma arī Neimaņu ģimenes audzētais ķirbis, kas svēra 425 kilogramus, savukārt trešo vietu - Innas Kozlovskas 377 kilogramu smagais ķirbis.

Tiem sekoja Badovsku ģimenes dižoga no Skrundas un vēl viens Neimaņu ģimenes ķirbis, kas svēra attiecīgi 295,5 kilogramus un 266,5 kilogramus.

Foto: Leta/Zanda Seņkova

Pasākuma laikā sveica arī skaistāko Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolas audzēkņu mākslas darbu, kas bija izveidoti uz ķirbjiem un nodoti visu klātesošo vērtēšanai. Dalībnieku favorīts bija Annas Gūtmanes darbs.

Šogad Latvijas lielākā ķirbja čempionātam kopumā tika pieteikti 30 ķirbji no deviņiem Latvijas novadiem - Salaspils, Ādažiem, Garkalnes Kuldīgas, Skrundas, Nīcas, Talsu, Jelgavas un Rēzeknes novadiem. Desmit lielākos uz svariem čempionāta finālā lika spēkavīri Agris Kazeļņiks un Māris Krievelis, atbalstu saņemot no pasākuma vadītāja Kaspara Zlidņa.

Foto: Leta/Zanda Seņkova

Raženākā ķirbja īpašnieks balvā saņēma dāvanu karti pirkumiem "Maxima Latvija" veikalos visā Latvijā 350 eiro vērtībā, bet otrās un trešās vietas ieguvēji - attiecīgi dāvanu kartes 220 un 150 eiro vērtībā. Tāpat tika iepriecināti arī pārējie finālā iekļuvušo ķirbju īpašnieki, kuriem katram tika piešķirta dāvanu karte 70 eiro vērtībā.

"Maxima Latvija" čempionātu Rīgas Zooloģiskajā dārzā rīko jau 13.gadu pēc kārtas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu