Indonēzijā avarējusī lidmašīna bija viens no jaunākajiem un modernākajiem “Boeing” lidaparātiem (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmdien jūrā iegāzās Indonēzijas zemo cenu aviokompānijas “Lion Air” lidmašīna ar 189 cilvēkiem. Tā bija lidmašīna “Boeing 737 MAX 8” - viens no jaunākajiem un modernākajiem ASV aviobūves uzņēmuma “Boeing” lidaparātiem, ziņo ASV raidorganizācija CNN.

Kā pavēstīja Indonēzijas Nacionālās transporta drošības komitejas pārstāvji, šo lidmašīnu “Lion Air” saņēma vien šā gada augustā.

Tikmēr gaisa satiksmes uzraudzības tīmekļa vietne “Planespotters.net” ziņo, ka avarējusī lidmašīna bija viena no kopumā 11 “Boeing 737 MAX 8” lidmašīnām, kas ir “Lion Air” flotē.

“Boeing 737 MAX 8” ir viena no pēdējām versijām “Boeing” modelim “787”, kas tiek ražots jau kopš 1967.gada.

Šajā laikā kopumā saražoti vairāk nekā 10 000 “Boeing 737” lidaparātu. Tas ir viens no pārdotākajiem lidmašīnu modeļiem pasaules aviācijas vēsturē.

Lidmašīnas modeļi “737 MAX” ir aprīkoti ar dzinējiem “LEAP”, kas ir efektīvāki un videi draudzīgāki. Salīdzinājumā ar citiem dzinējiem “LEAP” degvielas patēriņš ir par 10-12% mazāks.

“LEAP” dzinējus ražo kompānija “CFM International”, kas ir “GE Aviation” un “Safran Aircraft Engines” kopuzņēmums.

Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

“Lion Air” ir viens no lielākajiem lidmašīnu 737 pircējiem.

2011.gadā “Boeing” paziņoja par līgumu, kas paredz piegādāt “Lion Air” 230 “737” lidmašīnas 21,7 miljardu ASV dolāru vērtīnbā.

2017.gadā “Lion Air” kļuva par pirmo lidsabiedrību pasaulē, kas sāka izmantot lidmašīnas “ 737 MAX 8”.

Pagājušajā gadā lidsabiedrība arī saņēma pirmo modeļa “737 MAX 9” lidmašīnu, un tā ir pasūtījusi arī 50 “737 MAX 10” modeļa lidaparātus.

Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Kā ziņots, "Lion Air" lidmašīna ar 189 cilvēkiem pirmdien bija ceļā no galvaspilsētas Džakartas Sukarno-Hatas lidostas uz Pangkalpinangu Bangkas salā, kad 13 minūtes pēc pacelšanās iegāzusies Javas jūrā Rietumjavas provinces piekrastē, informējis Indonēzijas glābšanas dienests.

Īsi pirms lidmašīna zaudējusi sakarus ar kontroltorni un nogāzusies, tās pilots lūdzis atļauju atgriezties Džakartas lidostā, paziņojot, ka lainerim radusies tehniska problēma, iepriekš vēstīja LETA.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu