Volfsburgā sākas SEAT Tarraco ražošana

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Seat Tarraco
Seat Tarraco Foto: Seat

Pirmo reizi aptuveni 20 gadu laikā Volkswagen rūpnīca Volfsburgā ražos citas markas modeli. Tas būs SEAT Tarraco. 

Solis pretī vairāku marku auto ražošanai paaugstinās Volkswagen galvenās ražotnes jaudu izmantošanu. Tarraco ražošana Volfsburgā ir daļa no Nākotnes pakta, kas 2016. gada beigās tika noslēgts starp uzņēmumu un tā padomi. Pakts ir tālejošs grafiks, lai veicinātu Volkswagen zīmola ekonomisko dzīvotspēju un nākotnē stiprinātu uzņēmumu vēl vairāk.

SEAT Pētniecības un attīstības nodaļas viceprezidents Dr. Matiass Rābe saka: “SEAT Tarraco pilnībā projektēja un izstrādāja Spānijā. Tad kopā ar patiešām entuziastisku komandu Volfsburgas rūpnīcā automašīna tika sagatavota sērijveida ražošanai, un tas notika ļoti īsā laikā. Tas vēl vairāk stiprina jau tā ciešās saites starp SEAT un Volkswagen.”

SEAT Ražošanas un loģistikas nodaļas viceprezidents Dr. Kristians Volmers skaidroja: “SEAT Tarraco parāda sadarbību starp Volkswagen Grupas zīmoliem, lai radītu sinerģiju. Šis jaunais SUV ļauj mums sasniegt un veidot jaunu segmentu, iegūt pārdošanas apjomu, uzlabot zīmola tēlu un palielināt mūsu spēju radīt peļņu.”

Volkswagen ražošanas valdes loceklis Dr. Andreas Tostmans norādīja: “Kompetents, pasaulē vadošais ražošanas tīkls visā Volkswagen Grupā ir viens no lielākajiem līdzekļiem efektivitātes uzlabošanai. SEAT Tarraco ir paraugs tam, kā vairākas rūpnīcas vienas Grupas ražošanas tīklā vienlaikus ražo automašīnas vairākiem Grupas zīmoliem.”

Foto: Seat

Šī ir piektā reize, kad Volkswagen galvenā ražotne Volfsburgā ir ražojusi modeli citam Grupas zīmolam. SEAT modelis Arose jau tika ražots Volfsburgā no 1996. gada beigām līdz 1998. gadam. Turklāt strādnieki Volfsburgā no 1974. -1978. gadam ražoja Audi 50, no 1974.- 1978. gadam – Audi 80 un no 1993.- 1997. gadam – Audi 100. Audi 50 lielā mērā bija identisks Polo, kas tika montēts Volfsburgā no 1975. gada un tagad tiek ražots Pamplonas rūpnīcā Spānijā. Audi 50 un Polo bija pirmās vācu mazās automašīnas ar šķērsām iebūvētiem dzinējiem un priekšpiedziņu.

Ar jauno flagmani Tarraco SEAT noslēdz savu SUV saimi, kas ietver arī Ateca un Arona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu