FKTK soda kažokzvēru audzētavu "Grobiņa"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome otrdien kažokzvēru audzētājai "Grobiņa" piespriedusi soda naudu 1000 eiro apmērā par Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumu, aģentūrai LETA pavēstīja komisijā.

FKTK informēja, ka "Grobiņa" likumā noteiktajā termiņā neiesniedza 2017.gada pārskatu kopā ar zvērināta revidenta ziņojumu. Šāds sods piespriests, jo "Grobiņa" atkārtoti pārkāpusi Finanšu instrumenta tirgus likuma prasības.

"FKTK padome, nosakot soda naudas apmēru, ņēma vērā "Grobiņas" sadarbošanos ar FKTK, kā arī "Grobiņas" finanšu situāciju. Piemērotā soda nauda tiks ieskaitīta valsts budžetā," atzīmēja komisijā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2016.gadā 29.jūnijā Liepājas tiesa apstiprināja "Grobiņas" tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu. Tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna realizācijas termiņš bija noteikts divi gadi, taču 2018.gada 29.martā tiesa apstiprināja grozījumus "Grobiņas" tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānā, pagarinot procesa termiņu līdz 2020.gada 30.jūnijam.

Tāpat vēstīts, ka 2017.gadā "Grobiņa" strādāja ar 3,137 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 14,2% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās 6,5 reizes un bija 338 215 eiro.

"Grobiņa" audzē ūdeles kažokādu ieguvei. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu