Krievijā aiztur robežsargu, kas pārdeva informāciju par Petrovu un Boširovu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) veicis apjomīgu operāciju saistībā ar valsts amatpersonām, kas pārdod privātajiem izmeklētājiem informāciju no dažādām publiski nepieejamām datu bāzēm. Šīs operācijas gaitā aizturēts arī kāds robežsardzes darbinieks, kurš pārdevis datubāzi, kurā atrasta informācija par Ruslanu Boširovu un Aleksandru Petrovu, kurus Lielbritānija tur aizdomās bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa indēšanā Solsberi šā gada martā, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Kā aģentūrai “Rosbalt” norādījis situāciju pārzinošs informācijas avots, FDD šīs lietas gaitā veicis vairāk nekā 60 kratīšanas.

Informācijas avots norāda, ka izmeklēšanas gaitā aizturēts kāds robežsardzes darbinieks.

Tiek uzskatīts, ka viņš neatkarīgajiem izmeklētājiem varētu būt pārdevis informāciju par Petrova un Boširova, kā arī citu personu pārvietošanos pāri Krievijas robežai.

Informācijas avots gan pauž viedokli, ka FDD izmeklēšana esot vairāk saistīta ar informācijas noplūdi no Krievijas valsts dienestiem un ne tik ļoti ar Boširova un Petrova lietu.

Kā ziņots, pētnieciskās žurnālistikas vietne “Bellingcat” un Krievijas tīmekļa izdevuma “The Insider” izmeklēšanā septembrī tika noskaidrots, ka cilvēks, kas pazīstams ar Ruslana Boširova vārdu, patiesībā ir Krievijas militārā izlūkdienesta GRU pulkvedis Anatolijs Čepiga.

Savukārt Aleksandra Petrova īstais vārds ir Aleksandrs Miškins, un viņš arī ir GRU virsnieks.

Petrovu un Boširovu Lielbritānija apsūdz mēģinājumā noindēt Skripaļu ar nervus paralizējošo vielu “Novičok”.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu