No apcietinājuma atbrīvots Audi bijušais vadītājs Ruperts Štadlers

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rūperts Štadlers
Rūperts Štadlers Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS

Vācijas autobūves koncerna "Volkswagen" struktūrvienības "Audi" bijušais vadītājs Ruperts Štadlers atbrīvots no apcietinājuma, kurā atradās kopš jūnija saistībā ar izmeklēšanu tā dēvētajā dīzeļgeitas lietā, otrdien paziņoja Bavārijas augstākā tiesa.

Tiesa gan norāda, ka šī atbrīvošana notikusi ar nosacījumu, ka Štadlers nekontaktējas ar "dīzeļgeitas" lietā iesaistītajām personām.

Štadleram jūnijā tika noteikts drošības līdzeklis apcietinājums nedēļu pēc tam, kad policija bija veikusi kratīšanu viņa mājās saistībā ar apsūdzībām krāpniecībā un dokumentu falsificēšanā, kas ļāvusi dīzeļautomašīnām uzstādīt kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūru.

Tajā laikā Minhenes prokuratūra skaidroja, ka apcietinājums paredzēts, lai liegtu Štadleram šajā lietā ietekmēt lieciniekus un citus aizdomās turētos.

"Volkswagen" oktobrī paziņoja, ka Štadlers tiek atbrīvots no "Audi" vadītāja amata.

"2015.gada septembrī "Volkswagen" izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu rādītāju falsificēšanas programmatūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu