Vētrās Itālijā un Maltā 13 bojāgājušie

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vētras sadragātās jahtas Rapallo ostā Itālijā, 2018. gada 30. oktobrī
Vētras sadragātās jahtas Rapallo ostā Itālijā, 2018. gada 30. oktobrī Foto: MASSIMO PINCA/REUTERS

​Vētrās un lietusgāzēs Itālijā un Maltā gājuši bojā 13 cilvēki, nosprostoti ceļi un traucēta elektroapgāde, otrdien paziņojušas amatpersonas.

Itālijā, kur vētras daudzviet plosās jau kopš svētdienas, bojāgājušo skaits otrdien pieaudzis līdz 11.

Dienvidtirolē glābšanas operācijas gaitā pirmdien dzīvību zaudējis ugunsdzēsējs, bet kaimiņu provincē Trentīno dzīvību zaudējusi kāda sieviete.

Ugunsdzēsējs zaudējis dzīvību, kad viņam uzgāzies koks, savukārt sievietes līķi glābēji izcēla no zemes nogruvuma, kas izpostījis viņas māju.

Trentīno kādā ezerā arī atrasts noslīcis makšķernieks. Bet kāds kaitotājs gājis bojā Adrijas jūrā netālu no Rimini, kad spēcīgie vēji triekuši viņu pret klintīm.

Maltā gājuši bojā divi cilvēki - niršanas laikā mirusi kāda Vācijas pilsone un noslīcis kāds 85 gadus vecs makšķernieks.

Itālijā vētru dēļ Ligūrijā slēgta Dženovas lidosta, turklāt stihijas dēļ traucēta piekļuve kūrortam Portofīno, nošķirot to no pārējā reģiona.

Netālu esošajā Rapallo ostā līdz desmit metriem augsti viļņi sadragājuši gandrīz 200 jahtas.

Desmitiem tūkstoši mājsaimniecību Ziemeļitālijā palikuši bez elektrības. Īstenojot piesardzības pasākumus, vairākās pilsētās, arī Romā, Neapolē un Venēcijā, slēgtas skolas.

Ekstrēmi laikapstākļi kopš svētdienas ir skāruši vairākus Itālijas reģionus, izraisot nopietnus transporta un elektroapgādes pārtraukumus.

Venēcija pirmdien piedzīvoja lielākos plūdus pēdējo desmit gadu laikā. Ūdens nodarījis plašus postījumus, tostarp diviem katalāņu mākslinieka Žuana Miro gobelēniem, kurus bija plānots iekļaut izstādē.

Plašo plūdu dēļ pirmdien tika evakuēti arī cilvēki no tūristu iecienītā Venēcijas Svētā Marka laukuma.

Venēcijā maksimālais paisuma līmenis pirmdienas pēcpusdienā sasniedza 156 centimetrus, kas bija augstākais ūdens līmenis šajā pilsētā pēdējos desmit gados, un 70% Venēcijas vēsturiskā centra atradās zem ūdens.

Slikti laikapstākļi skāruši arī Spāniju, kur Menorkas salā pēc vētras nedēļas nogalē aptuveni 30 000 mājsaimniecību palika bez elektroapgādes 48 stundas.

Arktiskā gaisa masa, kas virzās pār Spānijas ziemeļiem, izraisījusi lietu un sniegu, kā rezultātā Astūrijas un Galisijas reģionos apgrūtināta dzelzceļa satiksme un satiksme uz autoceļiem. Vējš nolauzis kokus un pārrāvis elektrības vadus.

Francijas dienvidu centrālajā daļā aizvadītajā naktī simtiem autovadītāju iestrēga uz aizputinātiem ceļiem un aptuveni 195 000 mājsaimniecību Francijā palika bez elektroapgādes, ziņoja elektrotīklu uzņēmums "Enedis".

Savukārt Austrijas dienvidos aptuveni 10 000 mājsaimniecību palika bez elektroapgādes.

Horvātijā spēcīga lietus un vēja dēļ tika apturēta prāmju satiksme ar salām Adrijas jūrā, ziņoja raidorganizācija HRT.

Spēcīgo lietusgāžu dēļ tika slēgti arī vairāki piekrastes ceļi.

Slovēnijā vējš nolauzis kokus un vietām izcēlušies mēreni plūdi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu